TAGASI: Kontaveit osales üle kahe kuu turniiril, mis ei ole suur slämm, ja suutis alustada võidukalt.

Foto: Alastair Grant / AP / Scanpix
Tennis
19. juuli 2022, 20:23

HEA ALGUS! Vormi koguv Kontaveit alustas Hamburgis võidukalt (5)

Viimaste kuude jooksul tervisemuredega hädas olnud ja vaid suure slämmi turniiridel osalenud Anett Kontaveit on tagasi WTA karussellil. Hamburgi WTA 250 turniiri avaringis alistas ta rumeenlanna Irina Bara (WTA 122.) 6 : 3, 7 : 6 (3).

Bara jõudis sarnaselt Kontaveidile hiljuti Wimbledonis teise ringi. Vaatamata sellele pole ta kunagi jõudnud WTA edetabelis isegi esimese saja.

Esimeses setis näitas Kontaveit võimu, kui esimest oma servigeimi hoidis ja seejärel juba Bara pallingu murdis. 6 : 3 setivõit võttis aega vaid pool tundi ning jäi tunne, et Kontaveit on juba heas vormis.

Teises setis nägime aga kuidas Kontaveit vajab pika mängupausi järel aega eeskätt selleks, et füüsiliselt oma parimale tasemele jõuda. Kui mänguliselt suutis ta kohati väga head taset näidata, siis teise seti keskel läks tal just füüsiliselt keeruliseks. Sellele juhtisid ta Inspira kanalil matši kommenteerinud Toomas Leius ja Riho Kallus tähelepanu, kuidas Kontaveit on näost punane ja ei liigu enam nii särtsakalt.

Vaatamata sellele, et Bara suutis kahel puhul Kontaveidi pallingu murda, oli eestlannal talle vastus varnast võtta ja ta suutis viia seti 6 : 6 seisul kiiresse lõppmängu. Seal loovutas Kontaveit Barale vaid kolm punkti. Kui esimene sett kestis pool tundi, siis teine lausa 66 minutit.

Seejuures polnud Kontaveidi Hamburgisse tulek üldse pikalt ette planeeritud tegevus. „Sain alles reede õhtul teada, et mul on võimalik siia turniirile tulla ja see jäi päris viimasele minutile. Valmistusin tegelikult kõvakatte hooajaks ehk ettevalmistus selleks turniiriks liiga hästi ei kulgenud. Mul on väga hea meel siin olla!” tunnistas ta väljakuintervjuus.

Teises ringis kohtub Kontaveit Eesti juurtega Rebecca Petersoniga. Edu korral ootab teda veerandfinaalis ees Andrea Petkovic.