Paide linnameeskond (tumedates särkides) jätkas oma euroteekonda 0 : 0 viigiga.

Foto: Robin Roots
Jalgpall
21. juuli 2022, 19:53

Paide pusis Jerevani tuulelahingus välja väravateta viigi

Nädal tagasi dramaatilise penaltiseeriaga jalgpalli konverentsiliiga esimeses eelringis Gruusia suurklubi Tbilisi Dinamo alistanud Paide linnameeskonna euroteekond jätkus Jerevanis sealse Ararat-Armenia vastu. Tugevas tuules kulgenud kohtumises jäid väravad nägemata.

Kuna Armeenia liiga pole veel alanud, oli kohtumine väljakuperemeeste jaoks tänavuse hooaja esimeseks ametlikuks matšiks ning vähemalt avapoolaja esimesel poolel paistis see selgelt ka silma. Kuigi Paide pidi rassima vastutuult, tekkisid paremad võimalused Eesti meistrisarjas neljandal kohal paikneval klubil. Neist kõige ohtlikum sündis juba 6. minutil, kui vastaste karistusalasse purjetas Deabeas Owusu Sekyere. Hollandi kodakondne andis värava eest läbi terava palli, kuid paraku jäid Kaimar Saagil loetud sentimeetrid puudu, et nahkmuna tabada ja see puuri susata.

Kohtumise edenedes sai Ararat-Armenia rohkem mängu sisse, kuid avapoolajal nad Paide puurilukku Mihkel Aksalu kuigi tõsiselt proovile ei pannudki. Kui mitmed Paide ettesöödud lörtsis vastutuul, siis taganttuul viis omakorda nii mõnedki armeenlaste teravamad sööduüritused sama moodi piima järele.

Teine poolaeg kulges sarnaselt, nüüd olid lihtsalt rollid vahetunud ehk Paide pusis tagant- ja Ararat-Armenia vastutuult. Paide üritas kohtumist 57. minutil teravamaks ajada, kui Saagi ja Deabease asemel lippasid väljakule Gambia noormehed Bubacarr Tambedou ja Ebrima Singhateh, kuid märkimisväärseid variante skoori teha neil siiski ei tekkinud.

Hoopis Paide kapten Andre Frolov oli mees, kelle nime ehk teise poolaja kontekstis kõige enam esile tuua tasub: 70. minutil oli ta vastaste nurgalöögi ajal tagapostis õigel kohal ja lõi peaga minema üle Aksalu käte väravajoone suunas vinditanud palli, neli minutit hiljem küttis ta aga umbes 30 meetri kauguselt peale võimsa löögi, mis üsna napilt Vsevolod Ermakovi kaitstavast väravast mööda tuhises.

Võimalustevaene mäng lõppeski 0 : 0 viigiga. Korduskohtumine peetakse nädala pärast Pärnu rannastaadionil. Paari võitjat ootab konverentsiliiga kolmandas eelringis 34kordne Belgia meister Brüsseli Anderlecht.