Garrett Scantling.

Foto: Reuters
Kergejõustik
22. juuli 2022, 09:33

HÄMARAD LOOD: maailma kümnevõistluse edetabelijuhti saadab dopinguvari (1)

USA kümnevõistleja Garrett Scantling jääb Eugene’is toimuvalt MMilt eemale. Nüüd hakkab tasapisi selguma ka põhjus, miks maailma hooaja edetabelijuht mõõduvõtule ei pääsenud.

Ameerika Ühendriikide antidopinguagentuur USADA uurib segasevõitu juhtumit, sest 29aastase sportlase asukohateadetes on olnud ebaselget teavet ja küllaltki suuri vasturääkivusi.

Scantling on dopinguküttidele aasta jooksul kolm korda tabamatuks jäänud, mis reeglite järgi võrdsustatakse enamasti positiivse dopinguprooviga. Ta nõustus ajutise võistluskeeluga ega stardi Eugene'i MMil.

Scantling kuulus medalipretendentide kitsasse ringi. Mullu Tokyo olümpiamängudel 8611 punktiga neljandaks tulnud ameeriklane hoiab mai alguses kodumaal püstitatud isikliku rekordiga 8867 punkti maailma hooaja pingereas liidrikohta.

Märtsis liikus Scantling Serbias toimunud sise-MMi avapäeval kindlalt medalikursil, kuid ei ilmunud teisel võistluspäeval stardipakkudele. Ameeriklane teatas sotsiaalmeedia kaudu, et toidumürgitus lõi ta rivist välja.