Janari Jõesaar.

Foto: Tiit Tamme
Korvpall
22. juuli 2022, 10:48

Janari Jõesaare karjäär jätkub Poola kõrgliigaklubis

Eesti korvpallikoondisse kuuluv Janari Jõesaar jätkab karjääri kolmekordse Poola meistri Wloclaweki Anwili koosseisus.

„Ma olen õnnelik ja ootusärevuses, et saan algaval hooajal Anwilis mängida,“ vahendas eestlase mõtteid klubi kodulehekülg. „Olen meeskonna fännide ja koduhalli õhkkonna kohta kuulnud palju head. Loodan, et meil tuleb hiilgav hooaeg. Tahan, et pääseksime kõikides sarjades kaugele.“

Anwili peatreeneri Przemyslaw Frasunkiewicz on Jõesaare seniste tegemistega täpselt kursis. „Olen teda kaua jälginud ja soovisin ka mitu korda võistkonda tuua. Lõpuks see õnnestus. Kindlasti mängis selles olulist rolli FIBA Europe Cup. Möödunud hooajal meil sellist võimalust pakkuda polnud,“ selgitas ta.

Peatreener lisas, et Jõesaar torkas heas mõttes silma ka Eesti ja Poola MM-sarja valikmängus. „Tema suur eelis on võime tegutseda positsioonidel 2-4. Mul oli niisugust pallurit väga vaja. Ta on hea viskaja ja sekkub tõhusalt ka lauavõitlusse. Olen õnnelik, et suutsime ta siia meelitada,“ lausus Frasunkiewicz.

Anwil on Poola meistriks kroonitud aastatel 2003, 2018 ja 2019. Tänavu kevadel sai klubi kodumaa meistrivõistlustel pronksmedali. Põhja-Euroopa liigas maitsti aga võidurõõmu. Peatselt algaval hooajal osaleb Anwil nii Poola meistrivõistlustel kui ka FIBA Europe Cupil.

Mullu esindas Jõesaar Saksamaa kõrgliigas Bayreuthi meeskonda. Bundesligas viskas ta keskmiselt 10,4 punkti ja hankis 6,3 lauapalli.