Andreas Hofmann.

Foto: Reuters
Kergejõustik
22. juuli 2022, 14:06

Pehmed USA voodid rikkusid Saksamaa tippodaviskaja etteaste MMil

Saksamaa odaviskeäss Andreas Hofmann kõrbes kergejõustiku MMil erakordsel põhjusel: Ameerika Ühendriikide voodid tekitasid 110kilosele ja kahemeetrisele sportlasele seljavigastusi.

„Veidi üle nädala tagasi tekkisid mul Californias Santa Barbaras treeninglaagris alaseljaprobleemid. Ilmselt oli põhjus selles, et madratsis oli paarisentimeetrine tükk ja voodi liiga pehme,” rääkis Hofmann pärast MMi kvalifikatsiooni, kus ta tulemust kirja ei saanudki.

Sportlased ööbivad Eugene’i staadioniga ühendatud ülikoolilinnakus, kus on samuti väga pehmed voodid. „Alaselg oli juba parem, aga sel nädalal tekkisid samas kehapiirkonnas uuesti probleemid. Sportlasküla voodid on minusuuruse mehe jaoks liiga pehmed,“ lausus Hofmann.

Isegi füsioterapeutide pingutused trauma leevendamiseks ei kandnud vilja. „Uskumatu vigastus, ja veel kaks korda natuke rohkem kui nädala jooksul,“ nentis 30aastane odaviskaja nördinult.

Tänavu on 2018. aasta Berliini EMi hõbemedaliomanik visanud 87.32. „Hooaeg on olnud hea ja siis tekib selline tagasilöök. Olen väga pettunud. Viimastel treeningutel Saksamaal oli mul suve parim tunne,“ arutles ta.

Hofmanni tippmark 92.06 annab maailma kõigi aegade edetabelis üheksanda koha. „Teine seljavigastus oli liig. Ma ei suutnud kvalifikatsioonis endast maksimumi anda,“ tõdes ta.

Hofmanni tervisehädad peegeldavad suurte tavadega kergejõustikuriigi rasket olukorda: Saksamaa pole seni Eugene’is võitnud ühtegi medalit. „Meie võistkonna jaoks tõesti õnnetu võistlus. Kõik tulid siia selleks, et anda endast parim,” rõhutas Hofmann.

15. augustil algab Saksamaal Münchenis kergejõustiku EM. Sakslastel tuleb kodupubliku rõõmustamiseks kõvasti pingutada.