Finaal võttis Anett Kontaveiti kohati päris nõutuks.

Foto: CATHRIN MÜLLER / REUTERS / SCANPIX
Tennis
23. juuli 2022, 14:35

NEEDUS JÄTKUB: Kontaveit kaotas ka karjääri neljanda saviliivafinaali (6)

Anett Kontaveit (WTA 2.) on oma senise karjääri jooksul mänginud liivaväljakutel neljas WTA-turniiri finaalis. Kahjuks läks ka neljas samasse auku kuhu esimesed kolm: Bernarda Perale (WTA 81.) tuli 2 : 6, 4 : 6 alla vanduda.

Pera jaoks oli tegu 12. võidetud mänguga järjepanu, sest alles eelmisel nädalal sai ta Budapestis kirja oma karjääri esimese WTA turniiri võidu. Mis veelgi muljetavaldavam: 27aastane Pera ei kaotanud kahe turniiri peale settigi ja tõuseb nüüd maailma edetabelis karjääri kõrgeimale kohale, 60 parema sekka.

Kontaveiti jaoks samas tähistas turniir ka kaotatud finaaliga kordaminekut, sest nii jättis ta selja taha möödunud kuude koroonahädad, mis vormile selge jälje jätsid. Lisaks tänas ta võistluse järel ka oma uut treenerit Torben Beltzi: „Me ei ole just palju koos tööd teinud, aga ma arvan, et oli hea algus.“

15:33

„Bernarda, suurepäraselt mängitud, sa väärisid seda. Palju õnne kahe imelise nädala puhul!“ kõlas kaotaja paraadkõne. Mõistagi tänab Kontaveit ka kõiki korraldajaid ja asjapulki. Ning ka oma treenerit Torben Beltzi: „Me ei ole just palju koos tööd teinud, aga ma arvan, et oli hea algus.“

15:30

Teises setis jäid Aneti serviprotsentideks siis 67 esimesest sisse ja sealt 67 punktiks. Pera andis veidi järgi, tema numbrid olid 71 ja 59, aga sellest piisas võiduks. Suuresti tänu hullule efektiivsusele teisel servil: sealt lõi ta ära seitse punkti üheksast, kuigi nende sekka kuulusid ka Kontaveiti untsu läinud ründeavantüürid.

15:23
2 : 6, 4 : 6

Kontaveit võidab küll Pera servil esimese punkti, aga järgmine on pikk pallivahetus, kus korraks värisema hakanud vastane taas enda enesekindluse leiab ja sealt tuleb ta hirmsa hooga turniiri lõpuni!

Kontaveit kaotab ka karjääri neljanda liivafinaali.

15:18
2 : 6, 4 : 5

Kui valida on, kas kõik või mitte midagi, siis valib Anett kõik. Väga jõuline geim tema poolt, aga kahjuks on seis jätkuvalt selline, et ta vajab selle matši päästmiseks veel korra vastase murdmist.

15:15
2 : 6, 3 : 5

Esimene läheb raisku: ta peab ebamugavalt madalalt ründama ja pall lendab auti.

Aga teisel tabab Anett kenasti tagajoont, Pera jalad on sassis ja ta lööb ise pikaks. Mäng jätkub!

15:13

Nii, nüüd vihane äralöök, eestkätt ja risti üle väljaku. Kaks murdepalli!

15:12

Selgelt on Anetil eneseusk läinud selles mängus.

15:10
2 : 6, 2 : 5

Kontaveit alustab enda servi ässaga, kuid jääb siis taas plindrisse. Taas saab vastane murdevõimaluse, taas leiab ta üles joone ning saab servida teisele järjestikkusele turniirivõidule.

15:05
2 : 6, 2 : 4

Ja kaks punkti hiljem saab Pera ka selle geimi hoitud.

15:05

Teist geimi järjest saab Kontaveit murdepalli. Pera annab ründamiseks teise servi, aga no ameeriklanna mängib lihtsalt nii enesekindlat tennist, et kuigi mõlemad ajavad palli taga, tundus see punkt algusest peale talle määratud. 40 : 40

15:03

Pera mängib hästi, tõesti mängib, aga… Me teame, et Kontaveitil pärast koroonaviirust ja sellele järgnenud madalseisu veel seda kõige teravamat lihvi peal pole.

14:59
2 : 6, 2 : 3

Teine serv, otse Pera eestkäe alla… See punkt oli selge juba kaks lööki enne kui ameeriklanna murde ära vormistas.

14:58

Sealt hakkab rong jaamast välja veerema. Kontaveit kaotab Pera survel kaks punkti järjepanu ja laiutab isekeskis käsi, et mis toimub. Esimese murdepalli ta päästab. 30 : 40

14:56

Anetilt esimene topeltviga täna. 15 : 15

14:55
2 : 6, 2 : 2

Pera mängust on see kõige teravam jõud kadunud, aga praegu tuleb kiita tema mängijatarkust: ta leiab üles need löögid, millega Kontaveiti kõige rohkem kimbutada.

30 : 30 seisul teeb Kontaveit terava tõrje, mida Pera üritab rünnata tagantkätt pikki piiri, aga tabab võrku, mis annab Kontaveitile matši esimese murdevõimaluse. Eestlanna vastab aga samaga, lööb järgmise punkti pikaks ja siis sunnib Pera meie neiu eksima.

14:49
14:49
2 : 6, 2 : 1

Väljak põrkab kohati veidi naljakalt lamedalt, aga õnneks ei juhtunud see praegu Kontaveiti jaoks tähtsal punktil. Kaks korda serv hoitud selles setis. Kui nüüd leiaks rohtu vastase geimides…

14:47
2 : 6, 1 : 1

Esimene punkt läheb napi otsaaudiga käest, aga ülejäänud on juba kindlalt Pera kontrolli all. Geimi viimasel pallivahetusel saab Kontaveitil lihtsalt aeg otsa: vastane saadab nii kiiresti palle tagasi, et Kontaveit ei jõudnud päras enda eelmist lööki enam end paika seada.

14:44
2 : 6, 1 : 0

Uus sett, uued võimalused. Kontaveit alustab taas pallinguga ja seekord suudab viiest servist neli esimesel katsel sisse saada, millega dikteerib tempot.

14:41

Siin on palju kinni pallingus: Kontaveitil esimese servi õnnestumine 71 protsenti ja neist vaid 53 realiseerib ta ka punktideks. Pera puhul on samad numbrid 76 ja 84!

Loe rohkem