Allyson Felixile anti võimalus võita karjääri 32. tiitlivõistluste medal.

Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
23. juuli 2022, 18:12

Kergejõustikulegend lükkas karjääri lõpetamise ühe jooksu võrra edasi

Legendaarne Allyson Felix arvas pärast Oregoni MMil USA koondisega 4 x 400 m segateatejooksus pronksi võitmist, et see oli tema karjääri viimane start. Kuid nüüd paluti teda appi naiste 4 x 400 m teatedistantsi eeljooksuks. 36aastane sprinditäht ei suutnud pakkumisest keelduda: nüüd avaneb tal võimalus võita karjääri 32. tiitlivõistluste medal.

Felix ütles, et USA treeneritel õnnestus ta veel üheks jooksuks tagasi rajale meelitada „Treenerid uurisid, kas ma olen saadaval. Ma ei kavatsenud mingil juhul keelduda,“ vahendas sportlase sõnu AP.

Esialgu pidanuks Felixi asemel jooksma kas MMil 200 jooksus viienda koha saanud Abby Steiner või 400 m distantsi USA tšempion Talitha Diggs, kuid mõlemad otsustasid loobuda. Finaalis vahetatakse ilmselt terve teatenelik välja.

Felix võitis mullu Tokyo OMil 4 x 400 m teatejooksus kuldmedali. Seal jooksis ta finaalis koos Sydney McLaughlini, Dalilah Muhammadi ja Athing Muga. 400 m distantsil teenis ameeriklanna olümpial pronksi. MMil ta individuaalalal kaasa ei tee, USA meistrivõistlustel piirdus kergejõustiklane 400 m jooksus kuuenda kohaga.

Felix on võitnud 13 MM-kulda, kolm hõbedat ja kolm pronksi. Olümpialt on ta saavutanud seitse kuldmedalit, kolm hõbedat ning ühe pronksi. Lisaks on spordilegend 4 x 400 m distantsil sisemaailmameister.

4 x 400 m teatejooksude eeljooksudega tehakse Eesti aja järgi algust pühapäeva varahommikul kell 3.10.