Charles Leclerc valitses kvalifikatsiooni. Kuidas läheb seekord põhisõidus?

Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
23. juuli 2022, 19:13

Leclerc edestas Prantsusmaa GP kvalifikatsioonis Verstappenit, Sainz sai karistada

Vormel 1 sarja Prantsusmaa GP kvalifikatsioonis oli kiireim Charles Leclerc (Ferrari), kes on tänavu võitnud 12 ajasõidust seitse.

Monacolane oli teistest selgelt üle: ta edestas valitsevat maailmameistrit Max Verstappenit (Red Bull) 0,304 sekundiga. Kvalifikatsioonis oli kolmas Sergio Perez (Red Bull; +0,463). Seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton tuli neljandaks (Mercedes; +0,893), viies oli Lando Norris (McLaren; +1,160) ja esikuuiku lõpetas George Russell (Mercedes; +1,259).

Leclerc kiitis pärast kvalifikatsiooni oma tiimikaaslast Carlos Sainzi, kelle tuules sai ta kirja oma parimad ringiajad.

„See oli suurepärane ring. Mul pole see terve nädalavahetuse jooksul välja tulnud – nüüd õnnestus. Pean tänama selle eest Carlost. See oli suurepärane meeskonnatöö,“ lausus Leclerc BBC vahendusel.

„Kiirus üllatas mind. Meil õnnestus kvalifikatsioonis asjad toimima saada. Vormel tundus olevat hea. Raske on mõista, mida tegid Red Bulli sõitjad eile, sest ringiajad erinesid oluliselt. Saab näha, kuidas homme läheb,“ lisas ta.

Sainz ise sai kvalifikatsioonis kirja paremuselt üheksanda ringiaja, kuid alustab pühapäeval põhisõitu sõitjaterivi tagumisest otsast, sest vahetas etapi eel masinal mootori jõuallikaid. Talle määrati kümnekohaline karistus.

„Charles peab Maxiga võitlema, aga usun, et ta saab hakkama. Tähtis on, et start õnnestuks. Olen olnud terve nädalavahetuse jooksul kiire, seega tunnen natuke pettumust, kuid olen õnnelik, et Charles sai parima stardikoha. Täna näitasime, et oleme tugev tiim ning aitame üksteist,“ sõnas Sainz.

Tiitlikaitsja Verstappen vaatab homse põhisõidu poole optimismiga. „Üleüldiselt oli meil kvalifikatsioonis pidamist vähe. See oli natuke keerukam kui olin lootnud, ent kokkuvõttes on meil homseks hea auto. Ferrari on taas olnud selgelt väga kiire.“

Tema tiimikaaslane Perez jäi kvalifikatsiooniga rahule. Põhisõidus tahab ta aga Ferrari piloote edestada. „Olen olnud suurtes raskustes. Mul pole veel nii viletsat nädalavahetust olnud, kuid meil õnnestus kvalifikatsiooniks asjad paika saada. Eesmärk on punastele vormelitele ära teha. Nad nägid täna tugevad välja.“

Põhisõidule antakse start pühapäeval Eesti aja järgi kell 16.