Paddy Pimblett.

Foto: Reuters/Scanpix
Võitlussport
24. juuli 2022, 21:46

UFC staar pühendas võidu endalt elu võtnud sõbrale: ärkasin hommikul kell 4 sõnumi peale, et ta oli enesetapu teinud

MMA-võitleja Paddy Pimblett sai viis tundi enne võistluseelset kaalumist teada, et tema sõber tegi enesetapu. Pärast sellist uudist olnuks matšist loobumine kahtlemata mõistetav, ent inglane otsustas siiski Jordan Leavittiga võidelda. Tal õnnestus vastane ka alistada ning pärast matši pühendas UFC-sarja staar võidu endalt elu võtnud sõbrale.

Pimbleti äratas reede varahommikul üles traagilise sisuga sõnum. „Ärkasin hommikul kell 4 sõnumi peale, et üks mu sõpradest kodumaal oli enesetapu teinud. See oli viis tundi enne kaalumist. Ricky, pühendan selle sinule,“ lausus vabavõitleja pärast võidukat matši.

Kuigi oma sõpra ei saa Pimblett enam aidata, tahtis ta edastada sõnumi kõigile, kes võitlevad vaimse tervise nimel. „Maailmas on stigma, et mehed ei saa [oma muredest] rääkida. Kui oled mees ja sul on kanda suur murekoorem ning arvad, et ainus võimalus on end ära tappa, siis palun räägi kellegagi. Ükskõik, kellega. Inimesed tahaksid – tean, et mina tahaksin –, et sõber saaks pigem nutta nende õlgadel, kui minna järgmisel nädalal nende matustele. Seega, palun murdke see stigma. Ning hakake rääkima, mehed,“ lausus Pimblett.