Maik-Kalev Kotsar saab end proovile panna Euroopa tugevaimas klubikorvpallisarjas Euroliigas.

Foto: Teet Malsroos
Korvpall
25. juuli 2022, 11:24

KÕVA SÕNA! Maik-Kalev Kotsari karjäär jätkub Euroliiga klubis (1)

Kui talvel läks Eesti korvpallikoondise keskmängija Maik-Kalev Kotsari üleminek Euroliigasse lörri, sest mehe leivaisa Hamburg Towers ei soovinud temast loobuda, siis nüüd on asi kindel: Kotsar astub karjääris sammu edasi ja hakkab esindama Hispaania tippmeeskonda Baskoniat. Tegemist on Euroliiga klubiga, mille hingekirja kuulub teatavasti ka teine eestlane Sander Raieste. Kotsar lõi Baskoniaga käed kaheks hooajaks.

Towersit esindas 2.11 pikk Kotsar viimased kaks hooaega. Mullusel Saksamaa tšempionaadil jäi tema põhihooaja keskmiseks saagiks 14,1 punkti (visketabavus platsilt 62,2%), 7,3 lauda ja 1,9 korvisöötu mängu kohta, tunamullu olid need numbrid 15,3 punkti (59,8%) 6,5 lauda ja 1,8 korvisöötu. Eelmisel hooajal mängis Towers ka Euroopa tugevuselt teises klubisarjas EuroCupil, seal kogus Kotsar keskmiselt 13,4 punkti, 6,6 lauapalli ning 1,4 resultatiivset söötu.

Head esitused viisid 25aastase korvpalluri talvel ka kahe Euroliiga tiimi huvirobiiti. Neist ühe nimi pole teada, teine oli aga Istanbuli Fenerbahce. „Lepingus polnud väljaostusummat kirjas ja minu mittemüümine oli klubi otsus. Tol hetkel oleksin ma muidugi tahtnud Fenerbahcesse minna, aga austan nende otsust,“ ütles Õhtulehele veebruaris Kotsar.

Baskonia jäi lõppenud hooajal Euroliigas esimesena veerandfinaalide ukse taha. Hispaania kõrgliigas jõuti aga poolfinaali, kus tunnistati hilisema meistri Madridi Reali paremust.

Meeskond vahetas kahe hooaja vahepeal ka peatreenerit ja nii on Kotsar üks uue lootsi Joan Peñarroya Rodriguezi esimestest täiendustest.