Ivanka Trump ja Jared Kushner koos poegadega Ivanka ema Ivana Trumpi matustel.

Foto: Vida Press
Inimesed
27. juuli 2022, 10:20

Donald Trumpi väimees ja nõunik Jared Kushner heitles salamisi vähiga (5)

Donald Trumpi väimees Jared Kushner paljastab oma mälestusteraamatus, et tal diagnoositi mõni aasta tagasi vähk.

Oma äia vanemnõunikuna tegutsenud Kushner (41) kirjutab peatselt ilmuvas raamatus „Breaking History: A White House Memoir“, et ta heitles Valges Majas töötades kilpnäärmevähiga. Katkeid raamatust on avaldanud New York Times.

„Hommikul, mil sõitsin Texasesse Louis Vuittoni tehase avamisel osalema, tõmbas Valge Maja arst Sean Conley mu presidendi lennuki arstikabinetti,“ kirjutab Ivana Trumpi (40) mees. Meedik teatas, et Jaredi uuringutulemused on saabunud. „Paistab, et sul on vähk. Peame kohe operatsiooniaja kinni panema.“

Kushner manitses tohtrit, et too tema diagnoosiks mitte kellelegi ei räägiks - „iseäranis mu naisele ja äiale“. Ivanka Trump pühendati siiski saladusse, nagu ka Valge Maja personaliülem ja kaks Kushneri assistenti. Lõikus määrati tänupühaeelsele nädalale. „Nii olin võimalikult vähe tööpostilt ära. Lootsin, et mu äraolekut isegi ei märgata.“

Operatsioonieelsel päeval kutsus president väimehe ovaalkabinetti ja küsis, kas too muretseb lõikuse pärast. Kushner pani seda imeks, sest polnud äiale oma diagnoosist rääkinud. „Ma olen president. Ma tean kõike,“ olnud Trumpi vastus.

Kasvajale jõuti varakult jaole, kuid Kushneri kilpnäärmest eemaldati siiski tubli tükk. Patsienti hoiatati, et see võib pikaks ajaks tema häält kahjustada.