Dmitri Tursunov hakkab abistama valitsevat USA lahtiste tšempionit.

Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Tennis
28. juuli 2022, 10:38

Kontaveidi endine treener hakkab juhendama Briti tennisetähte (4)

Anett Kontaveidi (WTA 2.) maailma tennise esiviisikusse aidanud venelasest treener Dmitri Tursunov hakkab abistama Briti staari Emma Raducanut (WTA 10.).

19aastane inglanna on valitsev USA lahtiste tšempion, kuid on viimasel ajal olnud hädas vigastustega ning pole tänavu võitnud veel ühtegi tiitlit. Nii Austraalia lahtistel, Prantsuse lahtistel kui ka Wimbledonis piirdus ta teise ringiga.

Raducanu ja Tursunovi koostöö kestab esialgu USA lahtisteni ning kui seal peaks tennisetähel minema hästi – Daily Maili teatel ihkab britt seal kaitsta oma tiitlit –, siis võib Vene treener jääda ametisse pikemaks.

Raducanul pole olnud täiskohaga treenerit alates aprillist, kui ta lõpetas koostöö sakslasest juhendaja Torben Beltziga. Pärast seda on noort tennisisti abistanud Louis Cayer, Iain Bates ning Jane O'Donoghue.

Tursunov oli Kontaveidi treener mullusest augustist käimasoleva aasta juunini. Eesti esireket ütles siis ERRile, et lõpetas koostöö viisaprobleemide tõttu: „Põhjus on see, et kuna tal on Venemaa pass, on tal praegu väga keeruline saada viisasid, ta ei saa minuga paljudele turniiridele kaasa tulla. Ma ikkagi tunnen, et mul oleks vaja treenerit, kes saab minuga kaasas käia ja kellel selliseid praktilisi probleeme nii palju ei ole.“

„Tahan tänada Dmitrit väga eduka koostöö eest, nautisime koos mitmeid häid võite,“ lisas Kontaveit oma kodulehel.

Juuni teises pooles alustas eestlanna koostööd Beltziga.