Anett Kontaveit alistas Prahas kodupubliku lemmiku kahes setis.

Foto: AP/Scanpix
Tennis
28. juuli 2022, 15:33

Kontaveit alistas Prahas 17aastase tšehhitari ning jõudis veerandfinaali

Anett Kontaveit (WTA 2.) alistas Praha WTA 250 kategooria tenniseturniiri kaheksandikfinaalis tulemusega 6 : 4, 6 : 4 kodupubliku ees mänginud Lucie Havlickova (WTA 787.).

Matši esimeses geimis tekkis Eesti esinumbril murdepall, kuid 17aastane tšehhitar oli otsustavatel hetkedel kindel ning hoidis oma servi. Kontaveit võitis järgmise geimi oma pallingul kindlalt. Seejärel õnnestus eestlannal Tšehhi tennisisti serv murda, loovutamata vastasele ühtegi punkti.

Järgnesid väga lühikesed geimid, kus mõlemad tennisistid olid oma pallingul väga kindlad. Kuna Kontaveidil oli eelnevalt õnnestunud teha servimurre, piisas talle oma servigeimide võitmisest – 6 : 4.

Teises setis pääses Havlickova 3 : 2 ette, kuid järgmised neli geimi kuulusid Eesti tennisistile. Matš kestis kokku tund ja 14 minutit.

Veerandfinaalis läheb Kontaveit vastamisi Vene tennisisti Anastasia Potapovaga (WTA 59.), kes alistas tulemusega 6 : 4, 7 : 6(8) hiinlanna Zhu Lini (100.). Venelannaga kohtus ta ka hiljuti Hamburgis, kus võitis teda skooriga 6 : 3, 7 : 5.

Kontaveit on turniiril kõrgeima asetusega. Teine paigutus on tšehhitar Barbora Krejcikoval, kes hoiab maailma edetabelis 19. kohta.