Tartu Ülikool Maks & Mooritsa värskeim täiendus Tomáš Pavelka.

Foto: Valencia Basket / Facebook
Korvpall
28. juuli 2022, 16:29

Võidurelvastumine jätkub: Tartu värbas Slovakkia koondislase, Viimsi napsas Kalev/Cramolt Halleri

Eesti kossuklubid valmistuvad agaralt uueks hooajaks ning iga päev tööb mängijate rindelt uudiseid. Neljapäeval teatasid uutest liitujatest Tartu Ülikool Maks & Moorits ja KK Viimsi.

Nii lisasid tartlased oma koosseisu 217 cm pikkuse ja 21aastase Slovakkia koondislase Tomáš Pavelka, kes klubikorvpalli on seni mänginud Hispaania esiliigas. 

Tartu peatreener Nikolajs Mazurs näeb noores slovakis potentsiaali. „Tomáš Pavelka on perspektiivikas mängija, kelle suurus ja visete blokeerimise vaist peaks meie korvialust korralikult kaitsma. Loodame, et stabiilse mänguajaga areneb ta mängijana järgmisele tasemele ja on meeskonnale kasulik,“ sõnas Mazurs. 

Pavelka korvpallitaust on seotud Tšehhi ja Hispaaniaga. GBA Praha Sparta süsteemis üles kasvanud Pavelka on alates 2018/2019 mänginud Hispaanias. Pärast kaht hooaega Valencia duubelmeeskonnas EBA liigas sai ta hooajal 20/21 Hispaania esiliigas TAU Castello särgis 23 mängu keskmisteks näitajateks 16 punkti ja 9 lauapalli. Eelmisel hooajal esindas ta samas liigas kaht klubi. Valencia eest tegi kaasa 11 mängu ning kogus neis keskmiselt 3,3 punkti ja 1,9 lauapalli, poole hooaja pealt liitus ta aga Palma meeskonnaga ning sai seal 23 mängu keskmisteks 10,2 punkti ja 7,7 lauapalli. 

Sel suvel on Pavelka esindanud ka Slovakkia A-koondist. Neljas MM-kvalifikatsioonimängus olid tema keskmisteks näitajateks 3 punkti ja 3,5 lauapalli. Parima mängu tegi ta Läti vastu, visates seal 11 punkti ja võttes seitse lauapalli. 

KK Viimsi andis aga teada, et meeskonnaga liitub eelmisel hooajal BC Kalev/Cramo koosseisu kuulunud Egert Haller. 27aastane ja 190 cm pikkune viskav ääremängija teenis Cramo ridades möödunud hooajal Eesti-Läti korvpalliliigas keskmiselt pea 13 minutit mänguaega, millega viskas keskmiselt 6,76 punkti.

„Valik langes Viimsi kasuks, kuna tegu on ambitsioonika ja professionaalse klubiga, kes kohe debüüthooajal jättis endast märgi maha. Ootan hooajalt jätkuvat kodupubliku tugevat toetust ja medalit igas liigas, kus osaleme. Eestis tahaks meistriks tulla,“ teatas Haller enesekindlalt.

Egert Haller.

Foto: Martti Vaidla

Meeskonna tegevjuht Tanel Einaste lisas omalt poolt: „Egerti mägijaprofiil ehk viskaja oli see, mis meil eelmisel aastal pea täiuslikust koosseisust ja seetõttu tulemusest puudu jäi. Nüüd on ka see koht täidetud.“