Anett Kontaveit piirdus Prahas veerandfinaaliga.

Foto: REUTERS / SCANPIX
Tennis
29. juuli 2022, 13:03

Venelanna võttis Kontaveidilt revanši (24)

Esimese asetusega Anett Kontaveit (WTA 2.) langes Prahas toimuval WTA 250 kategooria turniiril konkurentsist, kaotades veerandfinaalis 1 : 6, 1 : 6 venelannale Anastasia Potapovale (WTA 59.).

Tundub, et õiget mängu Kontaveit täna ei leidnudki. Ta oli hädas nii tõrje- kui ka servigeimides ja jäi avasetis kiirelt 0 : 5 kaotusseisu. Kusjuures Potapova võitis kaks servigeimi lausa nulliga. Kuuendas geimis suutis Kontaveit viimaks servi hoida, ent neutraalse lipu all võistlev venelanna realiseeris järgmises geimis esimese settpalli 6 : 1 võiduks.

Teine sett algas sama halvasti: Kontaveit kaotas kaks esimest servigeimi ja jäi 0 : 4 taha. Potapova võitis nüüdki ühe pallingugeimi nii, et Kontaveit ei saanud punktigi. Seejärel tegi eestlanna eduka serviga seisuks 1 : 4, aga järgmised geimid võitis taas Potapova, kes vormistas esimese matšpalliga 6 : 1, 6 : 1 võidu.

Eelmisel nädalal Hamburgis oli Kontaveit venelannat 6 : 3, 7 : 5 võitnud.

Tänase mängu statistikast nähtub, et Kontaveidi esimese servi õnnestumisprotsent oli 60, vastasel 74. Eriti karm on vahe selles, mitu punkti oma pallingutelt võideti. Potapova realiseeris 84% esimestest ja 78% teistest servidest, Kontaveidi vastavad näitajad olid vaid 44% ja 39%.