Jüri Vipsil oli üle pika aja taas poodiumile asja.

Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Auto-Moto uudised
30. juuli 2022, 20:14

HÄSTI! Vips jõudis üle pika aja taas poodiumile (3)

Jüri Vips (Hitech GP) saavutas vormel 2 sarja Ungari GP sprindis teise koha. Eelnevalt oli 21aastane eestlane jäänud poodiumilt välja kaheksas järjestikuses sõidus.

Vips alustas sprinti kuuendalt positsioonilt, kuid tegi suurepärase stardi ning tõusis pärast esimesi kurve Jack Doohani (Virtuosi Racing) järele teiseks. Üsna sõidu alguses tuli rajale ka turvaauto, kuid Eesti vormelipiloot suutis oma kohta säilitada. Korra jõudis Vips ka Doohanist vähem kui sekundi kaugusele, ent Austraallane püsis liidrikohal siiski sõidu lõpuni. Kolmanda koha sai Brasiilia piloot Enzo Fittipaldi (Charouz Racing System).

Vipsile oli see hooaja kolmandaks sõiduks, kus tal õnnestus finišeerida esikolmikus. Avaetapil Bahreinis tuli Hitech GP piloot põhisõidus kolmandaks ning mai lõpus oli kolmas ka Monaco põhisõidus. Mullu saavutas eestlane kaks etapivõitu ning jõudis poodiumile kokku kuuel korral.

Reedel toimunud kvalifikatsioonis oli Vips sõitnud välja kuuenda aja. Pühapäevane põhisõit algab Eesti aja järgi kell 12.35.