Inglane Joe Truman elas eile üle hirmsa kukkumise, kuid lahkus velodroomilt teadvusel.

Foto: John Walton / PA Images / Scanpix
Jalgrattasport
31. juuli 2022, 10:46

VIDEO | ŠOKEERIV VAATEPILT: trekirattur kaotas kukkumise tagajärjel teadvuse (1)

Briti rahvaste ühenduse mängudel toimus eile šokeeriv vahejuhtum: inglise trekirattur Joe Truman (25) prantsatas keirinivõistlusel kiirusega umbes 70 km/h vastu velodroomi põrandat ja kaotas teadvuse.

Allolev video räägib kukkumise kohta rohkem kui tuhat sõna, aga kõige tähtsam on see, et Truamn tuli peagi teadvusele ning Birminghami publik võis kergendatult ohata ja aplodeerida. Arstid panid sportlasele hapnikumaski pähe ja toimetasid ta ratastoolis velodroomilt minema. Briti ajaleht Independent kirjutab, et Trumanil kahtlustatakse rangluumurdu.

See oleks noorele mehele järjekordne tagasilöök. Ta naasis sadulasse mullu pärast kahe aasta pikkust seljavigastusest tingitud pausi. Tokyo olümpiat pidi ta vaatama televiisorist.

„Pole midagi hullemat, kui näha oma sõpra kukkumas,“ sõnas Trumani endine korterikaaslane Jack Carlin, kes osales samas sõidus.

„Joel on väga tugev iseloom. Ma ei ole kindel, kas mina oleksin tagasi tulnud sellest jamast, millega ta pidi tegelema.“

Samuti eilses kukkumises osalenud austraallane Matt Glaetzer lonkas kohaliku meedia teatel sündmuskohalt omal jalal minema, kuid sai põletushaavu ja marrastusi. Lisaks olla tal Austraalia meedia andmetel küünarnukist tükk väljas.