Endine vormel 1 võistluste direktor Michael Masi langes talvel Lewis Hamiltoni fännide vihalaviini alla.

Foto: David Davies / PA Images / Scanpix
Vormel 1
31. juuli 2022, 12:00

Hamiltoni fännid ähvardasid endise vormel 1 võistluste direktori tappa (1)

Endine vormel 1 võistluste direktor Michael Masi avaldas, et sai pärast eelmise hooaja vastuolulist lõpplahendust tapmisähvardusi.

Kes ei mäleta, siis Abu Dhabis toimunud aasta viimase etapi viimastel ringidel tekkis turvaauto tõttu suuremat sorti segadus. Olukord oli selline, et Lewis Hamilton juhtis sõitu ja Max Verstappen oli teine, aga nende vahel oli mitu ringiga mahajääjat. Säärane lõpplahendus andnuks tiitli Hamiltonile.

Esimese hooga ei lubanud Masi mahajääjatel turvaautost mööduda ja ringi tagasi võtta, kuid pisut hiljem otsustas ta siiski, et Hamiltoni ja Verstappeni vahel olevad mehed võivad seda teha. See garanteeris turvaauto lahkumise järel äärmiselt põneva lõpplahenduse, kus eelis oli paremate rehvidega Verstappenil. Hollandlane kasutaski selle ära, möödus viimasel ringil Hamiltonist, võitis sõidu ja tänu sellele ka elu esimese MM-tiitli.

Mercedese tiim oli otsuse peale püha viha täis ning jutuainet jätkus pikemaks. Hamilton läks talvel lausa nii kaugele, et teatas, et lõpetab karjääri, kui FIA ei vallanda Masit. Masi sai kinga, Hamilton kihutab edasi.

„Olid mõned tumedad päevad,“ meenutas Masi News Corpile antud intervjuus. „Tundsin, et olen maailma vihatuim mees. Sain tapmisähvardusi. Inimesed ütlesid, et tulevad koju minu ja mu pere järele.

Sain Facebookis šokeerivaid sõnumeid. Need olid rassistlikud, solvavad ja alatud. Mind kutsuti kõikvõimalike nimedega. Ja sõnumid muudkui tulid. Mitte ainult Facebookis, aga ka LinkedInist, mis peaks olema professionaalne tööplatvorm. Sealne sõim oli sama tüüpi.“

Ta naasis kodumaale Austraalisse, kuid ei otsinud professionaalset abi. Ta ei tahtnud sellest teemast rääkida, isegi mitte lähedastega.

„Sel oli ka füüsiline mõju, aga peamine oli vaimne. Tahtsin olla lihtsalt oma mullis, mitte kellegagi rääkida. See oli suur väljakutse. Kogetu on teinud minust palju tugevama isiku,“ lisas Masi.