Markus Poom andis FC Flora võiduväravale söödu.

Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
31. juuli 2022, 23:40

Flora alistas üleminutite väravast Kuressaare, Paide sai kindla võidu

Eesti jalgpalli meistriliigas oli taas võidukas FC Flora, kes alistas võõral väljakul tulemusega 3 : 2 FC Kuressaare.

Mänguskoori avas 22. minutil Rauno Alliku, kes pääses puurilukuga silmitsi ning tõstis nahkkera väravasse. Kodumeeskonnal oli seejärel häid šansse viigistamiseks, ent poolajapausile läksid nad siiski kaotusseisus. 72. minutil tegi Michael Schjönning-Larseni maapõrkega nurka lennanud kauglöök seisuks 1 : 1. Mõned hetked hiljem viis Flora taas ette Sergei Zenjov, kes sai nurgalöögist tulnud pallile pea vahele.

Kuus minutit enne normaalaja lõppu viigistas Kuressaare taas. Karistusalas magati maha Joonas Soomre avanemine ning ründaja tegi seisuks 2 : 2. Võidu sai lõpuks siiski Flora, sest kolmandal üleminutil saatis vabaks jäetud Henrik Pürg peaga väravasse Markus Poomi karistuslöögist tulnud tõste.

Kuressaare keskkaitsja Märten Pajunurm oli rahul meeskonna esitusega, kuid tulemuses mõistagi pettunud. „Ülimalt valus niimoodi punktist ilma jääda. Tunne on ka selline, et väärisime midagi. Meilt supermäng, Flora tegi ka hea mängu. Häbisse kindlasti ei jäänud, andsime võitluse Eesti parimale meeskonnale. Üks detail sai otsustavaks,“ tõdes ta Soccernet.ee otseülekandes.

Flora keskpoolkaitsja Markus Soometsa sõnul täitis meeskond tähtsaima ülesande – teenida võit. „Sellised mängud lõpuks otsustavad meistritiitli. See on teada, et Kuressaare on võõrsil väga raske vastane. Saime kolm punkti, hooaja lõpus ei küsi keegi, kuidas need tulid,“ selgitas ta.

Äsja konverentsiliigas kolmandasse ringi jõudnud Paide Linnameeskond alistas koduplatsil tulemusega 3 : 0 Tartu Tammeka. Tiitlikaitsja FCI Levadia oli sama skooriga üle Tallinna Legionist.

Tabeliliidrina jätkab FC Flora, kes on võitnud 21 mängust 19. Neil on koos 59 punkti. Järgnevad Levadia (54) ja Nõmme Kalju (43). Ühe kohtumise vähem pidanud Paide on 36 silmaga neljas.

Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore