Kristian Kullamäe leidis uue mängupaiga.

Foto: Tiit Tamme
Korvpall
1. august 2022, 18:46

Kullamäe liitub klubiga, mis šokeeris kevadel Leedu korvpalliüldsust

Eesti korvpallikoondise tagamängija Kristian Kullamäe (23) karjäär jätkub Leedu meistriliigas Panevežyse Lietkabelise meeskonnas.

Eelmised kolm hooaega veetis Kullamäe erinevates Hispaania klubides, viimati kõrgliigas mängivas San Pablo Burgoses, kus tema roll oli väga episoodiline. Seetõttu jäi kasinaks ka statistika: 15 mängu peale viskas ta keskmiselt 3,3 punkti ja jagas 1,1 resultatiivset söötu.

Burgos krooniti aastatel 2020 ja 2021 meistrite liiga võitjaks, kuid tänavu jäädi koduliigas viimaseks ja langeti esiliigasse. „Mul on sellest kõigest oma arvamus, aga ma usun, et on kohatu see välja tuua,“ rääkis Kullamäe juuni keskel Õhtulehele.

„Kuna hooaja alguses olid asjad halvasti, siis see, kes neid otsuseid tegi... see on minu arvamus, aga ma ei taha sellest lähemalt rääkida. Kõik üritasid, aga välja ei tulnud.“

Isiklikus plaanis läks Kullamäel pekki sisuliselt kõik, mis sai minna. Ja ta ei saa siiamaani täpselt aru, miks. Keegi talle selgitusi ei jaganud. „Ma ütlen ausalt, et ma ei oska väga midagi öelda. Võtsin päev korraga, polnud mõtet kaugemale mõelda. Oli väga palju arusaamatust nii mulle kui teistele. Raske, jah. Minul kellegagi kommunikatsiooni ei olnud. Võib-olla teistel oli, aga mul eriti mitte,” nentis ta.

Nii ei teinud ta saladust, et otsib uut klubi. Selleks osutus Lietkabelis, kes elab häid aegu. Kevadel šokeeris meeskond Leedu korvpalliüldsust, kui alistas meistrivõistluste poolfinaalis mängudega 3 : 1 kuulus Kaunase Žalgirise, kes oli võitnud järjest 11 tiitlit.

Hea hoog jätkus finaali avamängus, kus tehti Vilniuse Rytasele võõrsil 77 : 68 säru. Siis jõud rauges, Rytas võitis neli matši järjest ja klubi ajaloo kuuenda meistritiitli.

Lisaks koduliigale osaleb Lietkabelis EuroCupil, mille finalistid pääsevad järgmiseks hooajaks Euroliigasse.

Lietkabelise peatreenerina jätkab 46aastane serblane Nenad Čanak, kes on seda ametit pidanud aastast 2018. Üheskoos on Leedu meistrivõistlustel võidetud ka pronks (hooajal 2020-21).