SÄRK SELJAST! Chloe Kelly (paremal) tabamus mängu 110. minutil kindlustas Inglismaale kodupubliku silme all EM-tiitli. Eestis elas ETV2 otseülekande vahendusel mängule kaasa väidetavalt umbes 30 000 spordisõpra – seda on peaaegu 100 000 võrra vähem kui aasta tagasi meeste EMi finaali ajal.Foto: Imago Sport / Scanpix
Jalgpall
1. august 2022, 19:32

Kas naiste jalgpall on huvitav meelelahutus või tõsine sport? Toomas Vara: „Minusugusele keskealisele valgele heteromehele tuleb seda veel pikalt müüa, et sellele kaasa elama hakkaksin.“ (9)

Pühapäeva õhtul selgus Wembley jalgpallipühamus tänavune naiste Euroopa meister, kui Inglismaa koondis alistas 87 192 pealtvaataja silmade all lisaaja järel Saksamaa 2 : 1. Alates veerandfinaalidest kandis mänge üle ka ERR ning sestap uurisime Eesti jalgpalliinimestelt, mida nad lõppenud turniirist ja laiemalt naiste jalgpallist – kui maailma kõige kiiremini arenevast spordialast – arvavad.

Õhtuleht pakkus Eesti jalgpallipere liikmetele võimalust avaldada arvamust anonüümselt, et kriitilisema seisukoha korral mitte woke- (ehk tühistamis-) ajastul avaliku arvamuse teerulli alla jääda. Seda võimalust kasutas üks jalgpalliinimene, samas kui endine meestekoondislane Tarmo Kink ja endine jalgpallikommentaator Toomas Vara nõustusid oma seisukohti jagama mitteanonüümselt.

Edasi lugemiseks: