Roberts Štelmahers otsustas Hollandist lahkuda vähem kui kuu aja möödudes.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
2. august 2022, 13:19

Štelmahersit ootab kohtutee

Juuli alguses Hollandi tiimiga ZZ Leiden lepingu sõlminud, kuid vaid mõned nädalad hiljem tšehhide Nymburki etteotsa määratud Roberts Štelmahers selgitas Läti meediale, miks otsustas järsku klubi vahetada.

Viimased kolm hooaega BC Kalev/Cramot juhendanud lätlane ütles, et võttis Tšehhi klubi pakkumise vastu, sest nad mängivad paremas liigas ja lisaks ka eurosarjas.

„Olukord oli selline, et Nymburk tegi mulle pakkumise ning otsustasin kasutada võimalust töötada tugevamas liigas ja klubis, mis mängib ka meistrite liigas. Paraku ei avane selliseid võimalusi tihti, seega otsustasin vastavalt ka tegutseda. Lisaks pakkus Tšehhi klubi mulle kaheaastast lepingut, mis on mõistagi ahvatlevam variant,“ lausus Štelmahers portaalile sportacentrs.com.

Ta selgitas, et Hollandi klubi polnud nõus lepingut lõpetama. „Proovisime jõuda Leideniga kompromissini. Palusin, et nad lubaksid mul lahkuda. Aga mingil põhjusel ei saanud ikkagi kokkuleppele. Pakkusime isegi raha, et saaksin meeskonnast lahkuda,“ tõdes Štelmahers.

Leideni klubijuht Marcel Verburg tõdes hiljuti, et uudis lätlasest treeneri ja Nymburki kokkuleppest tuli talle suure üllatusena.

„Ta allkirjastas meiega lepingu juuli algul olles täie mõistuse juures ja tuleb välja, et nüüd on ta teise klubi juures. Ma ei ole varem midagi sellist kogenud,“ rääkis Verburg kohalikule meediale. „Kirjutasime Štelmahersile ja ka Nymburkile. Meie sõnum selles kirjas oli, et me soovime temalt lepingu täitmist, aga nüüd on Nymburk juba teda oma uue treenerina tutvustanud. Tundub, et see rong on läinud.“

Štelmahers tunnistas, et tõenäoliselt lahendatakse olukord kohtus. „Ilmselt läheb nii. Kõik kukkus välja väga keerulisena. Loomulikult tahtsin, et asjad sujuksid rahulikumalt, paraku seda ei juhtunud. Loodetavasti saab varsti kõik lahendatud.“