Frenkie de Jongi tuleviku kohal on jätkuvalt küsimärk.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
3. august 2022, 12:46

Chelsea kavatseb Unitedi eest napsata Barcelona tähe

Manchester United on terve suve üritanud enda meeskonda tuua FC Barcelona poolkaitsjat Frenkie de Jongi. Nüüd paistab, et hollandlane siirdub hoopis Londoni Chelseasse, kes on valmis välja käima suure rahasumma.

The Athleticu andmetel kavatseb mullu meistrite liiga võitnud klubi maksta vutistaari eest ligi 85 miljonit eurot. Lisaks saavad nad erinevalt Unitedist pakkuda de Jongile ka tulevasel hooajal meistrite liigas mängimist.

Hetkel peab Chelsea läbirääkimisi Barcelonaga ning ülemineku osas ollakse optimistlikud. Hollandi mängija on olnud Unitedi peatreeneri Erik ten Hagi peamine sihtmärk, kuid kolme kuu jooksul pole õnnestunud kaubale jõuda. Nad on pakkunud de Jongile ligi 540 000 euro suurust nädalapalka, mis teeks ta klubi enimteenivaks mängijaks. Lisaks oleksid nad valmis tasuma 20miljonilise võla, mis on Barcelonal hollandlase ees.

Siiani on de Jong Unitedi pakkumistest keeldunud ning andnud mõista, et on Kataloonia klubis õnnelik. Ent Barcelonal tuleb finantsprobleemide tõttu müüa mängijaid, enne kui nad saavad uued mehed koosseisu registreerida.

Seega oleks de Jongi müük klubile loogiline käik. Sel suvel on nad ostnud juba Robert Lewandowski, Raphinha, Franck Kessie, Andreas Christenseni ning Jules Kounde. Väidetavalt tahab Barcelona meeskonda veel täiendada ning pärast Hollandi tähe müümist saaksid nad soetada Manchester City poolkaitsja Bernardo Silva.

Põhjus, miks de Jongist pole õnnestunud veel vabaneda, seisneb 20 miljonis euros, mis Barcelona on talle võlgu.