Kaia Kanepi.

Foto: AFP/Scanpix
Tennis
4. august 2022, 09:29

HEA TÖÖ! Ässakuninganna Kanepi pääses Washingtonis veerandfinaali (2)

Kaia Kanepi (WTA 37.) alistas Washingtonis toimuval WTA250 kategooria tenniseturniiril hiinlanna Lin Zhu (WTA 97.) 4 : 6, 6 : 4, 6 : 4 ja edenes veerandfinaali.

Kohtumine kulges tasavägises heitluses ja kestis rohkem kui kaks ja pool tundi. Avasetis kaotas Kanepi kohe oma esimese servigeimi ning et Zhu suutis kõiki oma pallinguid hoida, kuulus avasett 54 minutiga hiinlannale.

Teises setis murdis Kanepi Zhu kolmanda servigeimi ja asus 5 : 3 juhtima, kuid kaotas seejärel kohe otsa enda servigeimi. Ent kohe murdis eestlanna uuesti konkurendi pallingu ja viigistas matši üldseisu üks-ühele.

Otsustavas setis kaotas Kanepi kohe oma esimese servigeimi, kuid murdis kohe vastu ka vastase oma. Järgnes veel üks servimurre eestlannalt ja ta pääses juhtima 3 : 1 ja 4 : 2, kuid siis oli hiinlanna kord vastu murda ja seis oligi viigis 4 : 4.

Seejärel võitis Kanepi enda servigeimi ning teenis järgnenud Zhu pallingul kaks murret ehk matšpalli, millest teise ka realiseeris.

Eesti teine reket lõi mängus lausa 11 ässa Zhu 3 vastu. Topeltvigu tegi ta 3, Zhu 5 ning esimese servi õnnestumisprotsent oli meie naisel 58, hiinlannal 62. Kanepi teenis kokku 15 murdepalli, millest realiseeris 5, Zhu vastavad numbrid olid 7/4. Et matš oli tõepoolest tasavägine, näitab ka asjaolu, et 208 mängitud punktist võitis Kanepi 107, vastane aga 101.

Nii pääses Kanepi veerandfinaali, kus ootab ees lahing Venemaa tennisisti Anna Kalinskajaga (WTA 71.), kes alistas endise maailma esireketi Simona Halepi (WTA 16.). Kalinskaja võitis avaseti 7 : 5 ja juhtis teises 2 : 0, kui rumeenlanna loobus kehvale enesetundele viidates edasisest mängust.