Sisuturundus
5. august 2022, 09:11

Linna parima terrassiga Hiiu Pubi köögikunstis allahindlust ei tee

Hiiul juba aastaid parimaid liharoogasid ja elamust pakkuv pubi on olnud pidevas muutumises, pidevalt paremuse suunas. Praeguseks võib kindlalt väita, et Hiiu Pubi terrass on linna mõnusamaid ja mugavamaid, köögis parimad šašlõkimeistrid ning jookide valikust leiab igaüks endale parima. Kodukoha pubist on saanud tõeline Tallinna tõmbenumber.

Tallinna kesklinnast vaid mõnekümneminutilise rongisõidu järel tuleb astuda maha kaunis Hiiu jaamas, jalutada paar minutit ja juba paistavad Hiiu Pubi kutsuvad teenindajad. Hiiu romantiline külg on paljudele tallinlastele veel tundmatu, sest äärelinnadesse tihti uudistama ei satuta. Kuid kindlasti peaks see muutuma, sest Hiiu kandi aedlinlik idüll on väärt uudistamist.

Hiiu Pubi sobib neisse jalutustesse ja Tallinna kaugemate kantide uudistamisse alati suurepäraselt. Astuge pubisse sisse ja laske teenindajatel kõige muu eest hoolitseda. Lisaks mõnusale toidule ja soojale vastuvõtule annab pubirahvas kindlasti ka nõu, mida Hiiul veel vaadata, kuhu jalutada. Ning tulge Hiiule pigem rongiga: see on mugav, kiire ja ei pea muretsema, kuidas koju saada, kui õhtu pikale venib.

Uus menüü pole vaid lihasööjaile

Olulisim uuendus, mida peab Hiiu Pubi puhul hetkel rõhutama, on nende uuenenud menüü. Loomulikult on jäänud alles püsikundedele hinge läinud klassikud, kuid juurde on tulnud uut ja veelgi põnevamat. Köögis tegutsevad aserbaidžaani ja gruusia päritolu andekad lihameistrid Orhan ja Sulkhan, kes on toonud kodumaalt kaasa parimad retseptid. Tallinna linnas ei ole aga palju paremat šašlõkki võimalik leida, sest kokad marineerivad neid kodumaalt kaasa toodud viisil.

Hiiu Pubi uue menüü tõeliseks tõmbenumbriks on aga 24 tundi marineeritud sealihast küpsetatud šnitslid. Sellise maitse ja stiiliga valmistatud liha kohe kindlasti mujal Tallinnas ei saa. Võib öelda, et see ongi see tõeline šnitsel. Lisaks nende spetsialiteediks muutunud liharoogadele pakutakse ka palju muud. Miks mitte proovida lehttaignakoorikus seenesuppi või ameerikapäraseid toite – lihakat burgerit või maja šokolaadikooki. Hiiu Pubi on eelkõige kogukonna toidukoht, kus hiiukatel peab olema valikut ja uusi maitseid. Samas ei ole võimalik ka kaugemalt tulijal Hiiu menüüst paari-kolme külastusega väsida.

Ära tuleb kindlasti mainida ka pubi joogivalik, mis on nimest ja vormist lähtuvalt paljuski õllekeskne, kuid kindlasti leiab teenindaja pubi valikust igaühele tema lemmikveini või -kokteili. Joogivalik muutub ka ajas ja pubi ootab oma klientidelt soovitusi, milliseid jooke sooviks kunded nende valikus näha. Hea põhjenduse juures võib olla kindel, et järgmine kord on lemmikjook ka pubi valikus olemas.

Terrass, mis ületab ootuseid

Juba mainitud Hiiu Pubi terrass on verstapost ja sihtpunkt nii Nõmme aedlinnast kui ka mujalt linnast tulijale. Kui olla täpne, siis on Hiiu Pubil kaks terrassi – esimene on täielikult kinniseks ehitatud 50 kohaga talveaed ja teine puude varjus istumisega 70-kohaline aed. Eriliseks muudab selle terrassi aga asjaolu, et väljas söömise võimalus avatakse varakevadel ja terrassid suletakse alles oktoobris. Ei ole midagi kenamat, kui istuda talveaias ja nautida hea toidu ning mõnusa seltskonna kõrvale kevadist looduse tärkamist või sügisest kollaste lehtede värvimängu.

Inimesed tunnevad Hiiu Pubi aga veel kahe olulise detaili tõttu. Nendeks on pubi teisele korrusele end peitnud piljardisaal ja asjaolu, et pubis saab vaadata sporti tennisest jalgpalli ja hokist snuukrini. Pubi teise korruse piljardisaalist on saanud Hiiu kogukonna seas kohtumispaik, mida mingil juhul muuta ei tohi. See olevat koht, kus kohtuvad nii noorem kui ka vanem generatsioon neil õhtutel, kui ülejäänud linn on vajunud unne.

Olemine kohtumispaigaks kõigile ongi Hiiu Pubi tugevaim külg!

Vaata lähemalt www.hiiupubi.eu