Kristian Kullamäe oli täna Leedu vastu Eesti edukaim korvikütt, kuid naeratamiseks pole põhjust.

Foto: Robin Roots
Korvpall
4. august 2022, 21:28

Korvpallikoondis kaotas Leedule, skoor jäi viisakaks tänu viimasele veerandile

EM-finaalturniiriks valmistuv Eesti meeste korvpallikoondis kaotas Klaipedas toimunud kontrollkohtumises Leedule tulemusega 70: 84

Haigestunud Maik-Kalev Kotsari ja Henri Drellita mängima pidanud Eesti ei saanud stardist hästi minema ja jäi juba kahe ja poole minutiga 1 : 9 kaotusseisu. Seejärel õnnestus Eestil mäng pisut tasakaalu saada ja 8 : 12 peale ronida, ent avaveerandi võitis siiski kodumeeskond 21 : 12. Kusjuures NBA ässad Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis ja Ignas Brazdeikis eile platsil ei käinud. Teine veerandaeg möödus sarnaselt, paremini tabanud Leedu võitis selle 20 : 14 ja poolaja 41 : 26.

Teine poolaeg algas küll Rauno Nurgeri pealtpaneku ja Siim-Sander Vene võrdlemisi kiire kaheksa punktiga, ent see polnud suure tagasituleku algus. Ka Leedu oli rünnakul resultatiivne ja võitis kolmandagi veerandi, sedapuhku skooriga 28 : 19 (kokku 69 : 45). Viimase veerandi suutis Eesti küll 25 : 15 võita, kuid kordagi ei tekkinud tunnet, et läheb veel mänguks.

Leedulane Martynas Echodas ja Kristian Kullamäe viskasid üleplatsimeestena võrdselt 15 punkti. Kusjuures Kullamäe kogus 11 punkti viimasel veerandil, kui tabas kolm kaugviset. Matthias Tass lisas 14 silma, ülejäänud eestlased piirdusid ühekohalise saldoga.

Võistkondlikust statistikast nii palju, et Leedu tabas kaheseid 58% ja kolmeseid 39%, Eesti vastavad näitajad olid 45% ja 30%. Lauavõitluses jäid väljakuperemehed peale 38 : 33, pallikaotusi tegid mõlemad võrdselt 13.

Samad meeskonnad kohtuvad uuesti 7. augustil Alytuses.