Johannes Vetter tänavu enam ei võistle.

Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
5. august 2022, 18:52

Saksa odaviskeäss jääb ka koduselt EMilt kõrvale

Odaviske maailma kõigi aegade edetabelis 97.76ga teist kohta hoidev Johannes Vetter andis teada, et loobub augusti keskel peetavast Müncheni EMist.

29aastane sakslane on tänavu olnud hädas õlaprobleemidega ning jäi seetõttu kõrvale ka juulis toimunud Oregoni MMist. Sel hooajal on Londoni maailmameister võistelnud vaid korra, mai alguses sai ta kodumaal kirja 85.64.

„Mul on nii häid kui ka halbu uudiseid. Alustan halbadest: ma ei võistle EMil ega ühelgi teisel tänavusel võistlusel. Sellele vaatamata on mu õlg paremas seisus ning ravi on end ära tasunud. Järgmisel hooajal olen täielikult valmis. Aitäh vapustava toetuse, kõikide sõnumite ja alati pöidlahoidmise eest. Tulen veel tagasi,“ kirjutas Vetter sotsiaalmeedias.

Saksamaad esindab kodusel EMil 112 sportlast. Odaviskes löövad kaasa Andreas Hofmann, Julian Weber ning neli aastat tagasi Berliinis Euroopa meistriks tulnud Thomas Röhler, kes on tänavu saanud kirja vaid 72.51.

Oregoni MMil oli Saksa odaviskajatest parim Weber, kes sai 86.86ga neljanda koha. Hofmann ei saanud kvalifikatsioonis tulemust kirja – väidetavalt rikkusid tema esituse liiga pehmed USA voodid.