Kui Fulham üle-eelmisel hooajal viimati kõrgliigas mängis, sai Aleksandar Mitrović (vasakul) kirja vaid kolm väravat. Nüüd on tal juba avavooruga koos kaks tabamust.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
6. august 2022, 16:48

Esiliiga väravakuningas jättis Liverpooli avavoorus võidupunktidest ilma

Mullu Inglismaa jalgpalli Premium League'i Manchester City järel napilt teise kohaga lõpetanud Liverpool kaotas uue hooaja avavoorus kohe punkte, kui võõrsil tehti 2 : 2 viik mullu esiliiga võitnud Fulhamiga.

Kodumeeskond alustas mängu aktiivselt ning see tõi tasu 32. minutil, kui paremalt äärelt saatis tsenderduse Liverpooli karistusalasse Kenny Tete. Mullu esiliigas koguni 43 väravat kõmmutanud Aleksandar Mitrović edestas õhuvõitluses Trent Alexander-Arnoldit ja viis Fulhami juhtima.

Liverpool jõudis esimese poolaja lõpus viigiväravale lähedale, kuid Luis Díaze pealelöök raksus väravapostis. Teise poolaja alguses lajatas palli omakorda Liverpooli posti Neeskens Kebano.

Külalismeeskond tõi 51. minutil platsile oma uue täienduse Darwin Núñezi ja kohe hakkas juhtuma. Esmalt saatis ta kavala ja efektse kannalöögi vastu Fulhami puurilukku Marek Rodakit, kuid 64. minutil sai oma karjääri esimese Premier League'i värava kirja, kui sahistas Mo Salahi söödu järel – kavalalt ja efektselt kannaga.

Ent kaheksa minutit hiljem asus uuesti juhtima Fulham, kui Mitrović realiseeris enda teenitud penalti. Võitu kodumeeskond siiski ei saanud, sest 80. minutil kombineerisid edukalt taas Salah ja Núñez. Sedapuhku läks sööt uruguailase nimele, värava sai aga kirja Egiptuse superstaar.

Kohtumise neljandal lisaminutil oli Liverpool lähedal ka kolmandale väravale, kuid Jordan Hendersoni kauglöök tabas Rodaki kaitstava värava põiklatti. Nii jäi matši lõppskooriks 2 : 2.

Laupäeval oli Inglismaa kõrgliigas kavas veel viis mängu. Londoni Chelsea alistas 1 : 0 Evertoni, Tottenham 4 : 1 Southamptoni, Newcastle 2 : 0 Nottinghami, Leeds 2 : 1 Wolverhamptoni ning Bournemouth 2 : 0 Aston Villa. Hooaja avamängus sai Londoni Arsenal reede õhtul 2 : 0 jagu Crystal Palace'ist.