Lionel Messi on karjääri jooksul löönud küll 776 väravat, kuid sellise tabamusega sai ta hakkama esmakordselt.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
7. august 2022, 14:25

Suurepärases hoos Messi lõi tõelise iluvärava ning aitas PSG suure võiduni

Kui oma debüüthooajal Pariisi Saint-Germaini eest sai Lionel Messi kirja vaid kuus liigaväravat ning esimest tabamust tuli oodata kuuenda mänguni, siis tänavu on ta teinud märksa parema alguse. Laupäeval jõudis argentiinlane Prantsuse meistriliiga avamatšis kaks korda sihile, andis ühe väravasöödu ja aitas meeskonna 5 : 0 võidule Clermont'i üle.

Seega on Messil oma eelmise hooaja saldost kirjas juba kolmandik. Eriti kaunis oli Argentina pallivõluri teine tabamus: ta võttis väravaesisel palli rinnaga omaks ning saatis selle seejärel akrobaatilise löögiga üle enda pea ja Clermont'i puuriluku, kellele tuli selline sooritus täiesti ootamatult (vaata väravat SIIT).

Lisaks Messile sai mängus värava kirja ka mänguskoori avanud Neymar, Achraf Hakimi ja PSG kapten Marquinhos. Suve alguses klubiga hiigellepingu sõlminud Kylian Mbappe vigastuse tõttu kaasa ei teinud.

Messi on alustanud hooaega suurepäraselt. Hooaja esimese mänguna kavas olnud Prantsuse superkarikafinaalis lõi ta meeskonna avavärava, PSG võitis lõpuks 4 : 0. Suvel oli 35aastane pallivõlur väga tulemuslik ka koondise eest: mäletatavasti lõi ta 5 : 0 võidumängus Eesti üle kõik Argentina viis väravat.

Oma teise tabamusega Clermont'i vastu jõudis Messi ühele pulgale Brasiilia legendi Romarioga – tegu oli tema karjääri 772. väravaga. Enamat on suutnud vaid Josef Bican (805) ning igipõline rivaal Cristiano Ronaldo (815). Viiendal kohal on selles edetabelis Pele (767).

Juulis PSG peatreeneriks nimetatud Christophe Galtier oli pärast matši Messi esitust kirjeldades peaaegu sõnatu. „Leo lihtsalt on selline. Mul pole rohkem midagi lisada. Teame kõik, milleks ta on võimeline. Ta on väga kõrgel tasemel mänginud 17 aastat. Mullu kulges tal hooaja algus raskelt, ta kohanes uue keskkonnaga. Aga igal varasemal hooajal lõi ta vähemalt 30 väravat,“ vahendas prantslasest juhendaja sõnu Marca.

Ta usub, et see hooaeg tuleb Messile parem. „Ta tegi kaasa terve ettevalmistusperioodi, ta on meeskonnas ja [Pariisis] kohanenud. Pole mingit põhjust arvata, et tal ei tule suurepärane hooaeg. Rünnakul oleme eriti võimsad siis, kui ta saab mängida Kylianiga,“ lausus Galtier.