Serena Williams

Foto: Stephane Mahe / Reuters / Scanpix
Tennis
9. august 2022, 21:59

ON AEG! 23 suure slämmi turniiri võitnud Williams lõpetab karjääri

23kordne suure slämmi tšempion, maailma ajaloo parimate tennisistide sekka kuuluv Serena Williams teatas, et on otsustanud pärast USA lahtiseid meistrivõistluseid reketi nurka visata.

Williamsist rohkem on suure slämmi turniire võitnud vaid Margaret Court, aga sedagi vaid ühe võrra. Williamsil on temaga võimalik viigistada, aga mitte mööduda.

„Elus saabub aeg, kui peame liikuma edasi uues suunas,„ postitas Williams Instagrami pildi endast Vogue’i kaanel, millele on kantud pealkiri: „Serena hüvastijätt. Ma olen hüvastijätmises kohutav.“

„Alati on raske lahkuda, kui sa armastad midagi nii väga. Heldene aeg, kuidas ma tennise mängimist naudin, aga nüüd on aeg lahkuda. Tahan keskenduda emaksolemisele ja oma spirituaalsetele eesmärkidele ja avastada enda jaoks teistsugune, kuid samuti põnev Serena. Aga vaatamata kõigele kavatsen ma järgmiseid nädalaid nautida!”

Williams tunnistas, et talle pole kunagi meeldinud sõna retirement ehk pensionile jäämine. „See ei tundu mulle kaasaegne sõna. Olen selle enda jaoks lahti mõtestanud kui üleminek. Äkki on parim sõna üldsegi „evolutsioon„. Igatahes olen ma siin, et teatada: astun tennisest sammu eemale, teiste oluliste asjade suunas.“

Vaatamata oma 40 eluaastale ja vähesele mängupraktikale lubas ta USA lahtistel siiski tiitlit jahtima minna. „Kahjuks ei olnud ma sel aastal suuteline Wimbledoni võitma. Ega ma ei tea, kas ma olen võitmiseks valmis ka New Yorkis, aga ma kavatsen üritada.”

Williamsi viimasest suure slämmi tiitlist on möödas viis aastat. Praegu võistleb ta sarnaselt Anett Kontaveidile ja Kaia Kanepile WTA turniiril Kanadas, kus alistas avaringis -Nuria Parrizas-Diaze kahes setis 6 : 3, 6 : 4.