Kerr Kriisa õlul on uuel hooajal senisest veelgi suurem roll.

Foto: AP/Scanpix
Korvpall
10. august 2022, 09:32

Arizona treener määris mett mokale nii Kriisale kui Veesaarele

Samal ajal kui Kerr Kriisa asus koos Eesti korvpallikoondisega valmistuma septembris toimuvaks EM-finaalturniiriks, sepistab tema ülikoolitiimi Arizona Wildcatsi peatreener Tommy Lloyd usinasti plaane uueks NCAA hooajaks. Nuputamist on palju, sest kolm Wildcatsi liidermängijat nopiti sel suvel NBAsse.

NCAA lõppenud hooaja play-off’iks sai Wildcats esimese asetuse, kuid Märtsihullusel langeti konkurentsist 16 parema seas, kui tunnistati Houstoni paremust. Võib julgelt väita, et selles mängis suurt rolli Kriisa vigastus: Pac-12 konverentsi finaalturniiril tegi ta oma hüppeliigesele nii tõsiselt viga, et mõned ajad ei saanud ta jalale toetudagi. Eestlasest mängujuht naasis Märtsihulluse teiseks ringiks, kuid oli selgelt liimist lahti: kahes mängus, kus osaleda sai (võit TCU üle ja kaotus Houstonilt), ladus ta näiteks peale 17 kolmepunktiviset, millest tabas vaid kaks.

Ent on enam kui selge, et nüüd, kus Bennedict Mathurin läks tänavuse NBA draft’i kuuenda valikuna Indiana Pacersisse, 18ndana valiti Dalen Terry Chicago Bullsi ja 22na Christian Koloko Toronto Raptorsisse, kasvab Kriisa roll väljakul ja väljaku ääres veelgi.

Edasi lugemiseks: