Kevin Durant on asununud Brooklyn Netsile ultimaatumeid esitama.

Foto: Reuters/Scanpix
Korvpall
10. august 2022, 11:11

Durant esitas Netsi omanikule karmi nõudmise: lahkun kas mina või peatreener!

Brooklyn Netsi meeskonna superstaar Kevin Durant on flirtinud juba pikemat aega mõttega tiimist lahkuda. Nüüd oli ta Londonis peetud kohtumisel öelnud klubi omanikule Joe Tsaile otsesõnu: ta jätkab meeskonnas vaid sellisel juhul, kui ust näidatakse peatreener Steve Nashile ja peamänedžer Sean Marksile.

Durant liitus Netsiga 2019. aasta suvel. Kahel korral Golden State Warriorsiga NBA meistriks kroonitud staariga olid seotud suured lootused, kuid need pole täitunud. Hooaja 2019/2020 jättis ta ränga vigastuse tõttu vahele. Hooajal 2020/2021 oli Durant tagasi, kuid Netsi laeks jäi idakonverentsi poolfinaal; eelmisel hooajal pudeneti juba play-off'i avaringis. Sinna jõuti muuseas alles pärast seda, kui play-in turniiril alistati Cleveland Cavaliers. Meeskonnale ei toonud edu seegi, et Duranti kõrval kuulusid koosseisu ka sellised mehed nagu Kyrie Irving ja James Harden, kellest viimane siirdus küll talvel Philadelphia 76ersisse.

Samal ajal on 33aastasel Durantil jäänud Netsiga lepingut veel nelja hooaja jagu väärtuses 198 miljonit dollarit (194 miljonit eurot). Seega ei kiirusta ka Nets temast niisama lihtsalt loobuma.

Durant esitas oma ultimaatumi Tsaile veel eriti omapärases olukorras, sest kohtumine oli algselt mõeldud selleks, et tähistada aasta möödumist Duranti lepingupikendusest. Et Netsi seis veel keerulisem oleks: välistatud pole ka teise superstaari Irvingu lahkumine.

Tundub, et Tsai on praegu siiski kossumehega opositsioonis ning Nashi ja Marksi poolt. Nii säutsus ta pärast kohtumist, kui USA meediasse hakkasid laekuma infokillud Duranti nõudmistest, Twitteris: „Meie kontoril ja treenerite staffil on minu toetus. Teeme otsused Brooklyn Netsi klubi parimates huvides.“

Samas ei saa väita, nagu oleks Durant platsil kuidagi seanahka vedanud. Pärast USA koondise Tokyo olümpial kullale tassimist kogus ta järgnenud NBA hooajal 55 mänguga keskmiselt 29,9 punkti mängu kohta. Ent tema ponnistusest siiski ei piisanud, et tiim kõrgesse mängu sekkuks.