Watfordis mängiv Ismaila Sarr on samasugune geenius nagu FCI Levadia mees Ernest Agyiri!

Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
10. august 2022, 12:54

VIDEO | Eesti liiga eeskujul? Inglismaalgi nähti suurepärast keskväljaväravat

Kes Eesti jalgpallisõpradest ei mäletaks maikuu 29. päeval juhtunut, kui FCI Levadia ghanalasest poolkaitsja Ernest Agyiri skooris suures Tallinna madinas FC Flora vastu oma platsipoolelt? Nüüd on samasugust geniaalsust nähtud ka kraad kõvemas liigas ehk Inglismaa tugevuselt teises klubisarjas Championshipis, kus Agyirist võttis eeskuju teine Musta Mandri mees, Watfordi esindav Senegali koondise ääreründaja Ismaila Sarr.

Keskjoone juures luuranud Sarr sai 12. minutil palli, võttis selle osava puutega omaks ning nähes, et vastasmeeskonna West Bromwich Albioni väravasuul seisnud David Button on seiklemas karistusala joonel, saatis nahkmuna kohe teele. Vahest ei olnud see löök küll päris nii efektne kui too Agyiri tabamus, ent pall lendles igal juhul elegantse kaarega üle Buttoni väravasse.

Esimese poolaja üleminutitel õnnestus kodumeeskonnal seis viigistada. 73. minutil võinuks Sarr kerkida Watfordi totaalseks sangariks, kuid enda teenitud penaltilööki ei suutnud ta Buttonist mööda saata. Nii lõppes kohtumine 1 : 1 viigiga.

West Bromwichi ja Watfordi vahelise mängu tipphetked. Sarri eksitud penaltiolukord algab 1:31-st.

„See oli imeline löök Sarri poolt,“ kiitis kohtumise järel Watfordi peatreener Rob Edwards. „Niipea, kui ta palli teele saatis, teadsin, et see on sees.

See oli tõeliselt geniaalne hetk! On väga eriline selliseid väravaid näha. Eriti arvestades seda, et see sündis vastu mängu käiku.

Tegelikult oleks olnud ka päris ebaõiglane, kui ta oleks penalti sisse löönud, sest West Brom oli selgelt parem meeskond. Aga muidugi oleksin selle värava ja võidupunktid vastu võtnud.“

Edwardsi kolleeg Steve Bruce kirus mõistagi tema arvatest ebaõiglast tulemust, kuid temagi möönis mängujärgses intervjuus, et Sarr lõi „imevärava“.