TEEL TIPPU! FC Elva on võitnud esiliigas seitse mängu järjest ja samal kombel jätkates pääseks nad uueks hooajaks tugevaimale liigatasemele ehk Premium liigasse.

Foto: Liisi Troska / jalgpall.ee
Jalgpall
10. august 2022, 14:51

Vinget seeriat tegev väikelinnaklubi sihib Premium liigat: „Kui võimalus tuleb, siis ei ole küsimust: loomulikult tuleb minna!“

Ajal, mil Eesti klubijalgpalli raskuskese on üha enam nihkunud Tallinnasse – näiteks Premium liigas mängib viis pealinna klubi pluss seal igapäevaselt treenivad Paide linnameeskond ja FC Kuressaare – on Lõuna-Eesti järvede ja metsade vahel agaralt toimetamas FC Elva, kes on esiliigas kokku pannud sellise seeria, et praeguse seisuga pääseks nad uueks hooajaks Eesti meistrisarja. Ning Elvad mehed ei salga, et just see eesmärk neil ka on!

Pärast seda, kui FC Elva kaotas 28. mail võõrsil 2 : 4 Harju jalgpallikoolile, on nad esiliigas võitnud seitse mängu järjest, mis on neid tõstnud ka liiga parimaks iseseisvaks klubiks. Tõsi küll, nendega võrdselt punkte on ka Harjul, kuid igal juhul on Elva seis paljulubav. Viimases liigamängus tuuseldati kodustaadionil 312 pealtvaataja silmade ees mullu kõrgliigas mänginud Viljandi Tulevikku. Publikunumbrite võrdluseks: näiteks Narva Transi viimatist Premium liiga matši valitseva meistermeeskonna FCI Levadia vastu käis kaemas 256 piirilinna jalgpallihuvilist. Elva keskmiseks kodumängude publikunumbriks on 222, Premium liigas on see parem kuuel klubil, kusjuures Tallinna Kalev mahub oma 228 inimesega mängu kohta nende ette üsna napilt.

Edasi lugemiseks: