KÕVA PINGUTUS: Rasmus Metsamaa on näinud kurja vaeva, et jõuda ihaldatud Eesti meistritiitlini.Foto: Kaimar Tauri Tamm
Spordivaria
10. august 2022, 21:55

MÜLKAST MEISTRIKS: Rasmus Metsamaa mõlgutas kaks nädalat enne elu suurimat triumfi loobumismõtteid

Rasmus Metsamaa on korduvalt mõelnud, et nüüd aitab kettagolfist. Ometi on ta raskused ületanud ja võis möödunud laupäeva õhtul Elvas käed Eesti meistrina taeva poole lüüa. „Minu jaoks on see väga suur saavutus, olen seda kuus aastat taga ajanud,“ rääkis 27aastane võidumees paar päeva hiljem.

Ta lisas: „Päris pisarat ei tulnud, aga kui tuli õnnitlema keegi, kellele olen alt üles vaadanud, näiteks Kristin [Tattar], siis see oli kuidagi eriline. Emotsioonide möll hakkas siis, kui pärast autosse läksin. Täiesti lampi hakkas pisarat kiskuma. Eile (pühapäeval – M. T.) rääkisin ka ühega, kes ütles, et see on klassikaline Neitsi: kunagi pole endaga rahul ja hoiab emotsioone tagasi.“

Teekond muljetavaldava triumfini on olnud kõike muud kui sujuv. See sai kaudselt alguse karmist kukkumisest krossirajal, mis tõmbas tollele karjäärile joone alla ja andis võimaluse uuele hobile.

Kiirelt ketaste loopimisest hasarti sattunud Metsamaa rühkis sihikindla töö abil mõne aastaga Eesti tippu ja tegi 2021. aasta alguses julge otsuse: ta tuli töölt ära, elab praegu suuresti säästudest ja püüdleb sportlike unistuste poole. Ta rääkis Õhtulehele nii võidukast nädalalõpust Elvas kui ka tippspordi pahupoolest. Ta on korduvalt langenud sügavasse vaimsesse auku, viimati alles mõni nädal tagasi.

Edasi lugemiseks: