Äsja Washingtoni turniiril finaali jõudnud Kaia Kanepi on pidanud poolteist nädalat järjest tennist mängima, nüüd saab ta natuke puhata ja US Openiks valmistuda.

Foto: Christopher Katsarov / The Canadian Press via AP / Scanpix
Tennis
11. august 2022, 08:35

KAHJU! Kanepi näitas järjekordse maailmatipu vastu hambaid, aga langes konkurentsist (4)

Torontos peetava WTA1000 turniiri avaringis endise maailma esireketi Naomi Osaka alistanud Kaia Kanepil oli teises ringis ees järgmine maailma absoluutne tipp, kui vastu tuli võtta 4 : 6, 4 : 6 kaotus Garbine Muguruzalt (WTA 8.).

Mõne aasta eest samuti maailma edetabeli esinumbriks olnud Muguruza näitas kohe esimestes geimides, et on Kanepilt Prantsusmaa lahtiste avaringis saadud kaotusest teinud õiged korrektuurid ja läks matši 3 : 0 ning 4 : 1 juhtima. Seejärel aga võitis Kanepi kolm geimi järjest, sealhulgas ka Muguruza pallingu, ning tõi tabloole viigi. Paraku kuulusid avaseti viimased kaks geimi aga taas Hispaania ässale.

Teist setti alustas paremini Kanepi ja juhtis ise 3 : 1, aga siis sai end taas käima ka kahekordne slämmivõitja Muguruza. Kolm geimi hiljem oli juba tema 4 : 3 peal ning 5 : 4 eduseisus olles lõpetas ta matši murdegeimiga.

Kanepi sai kirja neli ässa ja kaks topeltviga. Muguruza tegi küll lausa viis topeltviga, aga see tema võitu ei kõigutanud. Nende kõrvale tuli ka kaks ässa. Kanepi teenis mängu jooksul lausa 12 murdepalli, aga suutis neist ära lahendada vaid kaks. Muguruza näitas apteekri täpsust, kui kasutas ära kõik neli murdepalli.

Kolmandas ringis ehk 16 parema seas ootab Muguruzat ees Šveitsi tennisist Belinda Bencic (WTA 12.), kes alistas teises ringis 6 : 2, 6 : 4 legendaarse Serena Williamsi. Williamsi viimane turniir ehk US Open saab alguse juba 29. augustil.