Matthias Tassi esimene mäng koondises oli üle ootuste hea, teine alla ootuste kehv.

Foto: Kristjan Orumägi
Korvpall
11. august 2022, 10:45

Matthias Tassi koondisekarjäär algas šokiga: kohe saabus korralik reaalsuskontroll

Aastaid Ameerika Ühendriikides ülikoolikossu mänginud Matthias Tass saab end lõpuks näidata korralikult Eesti korvpallikoondises. Tass ei hakka varjama, et koondisekarjääri algus oli paras šokk – Saksamaa vastu läks ootamatult hästi, Iisrael oli aga karm reaalsuskontroll.

Eesti on sel suvel pidanud neli kohtumist: Saksamaale kaotati 31, Iisraelile 19, Leedule 14 ja kahe punktiga. Kokku siis -66. Aga kui vaadata aega, mis mängijad platsil veetnud, siis Tass on enda 72 minuti jooksul aidanud Eestil olla 26 punktiga plussis. Absoluutselt kõikide teiste mängijate minutite ajal on Eesti koondis olnud paraku miinustes. Juba reede õhtul ootab ees järgmine võimalus, kui Tartus kohtutakse Belgia koondisega.

Aga alustame algusest. Oma koondisedebüüdi tegi Tass 30. juunil, kui kodus tuli vastu võtta Saksamaa, kelle korvialust patrullis viimati Moskva CSKAs toimetanud Johannes Voigtmann. Tass sai Euroliiga staariga küll üsna hästi hakkama, aga ootamatuid raskuseid valmistas Brose Bambergi suur äär Christian Sengfelder, kes kostitas Eestit 23 punkti ja üheksa lauapalliga.

„Algus oli ikka paras šokk,“ ütleb Tass.

Edasi lugemiseks: