Siin pildil võitleb Pakistani poksija Suleman Baloch (sinises) Briti Rahvaste Ühenduse mängude 1/16-finaalis, aga nüüd on teadmata kadunud.

Foto: PA Images / Scanpix
Võitlussport
11. august 2022, 20:50

Briti politsei otsib suurvõistlustel kaduma läinud sportlasi

Suurbritannia politsei algatas uurimise, mille eesmärk on üles leida kaks Pakistani koondise poksijat, kes läksid Birminghamis toimunud Briti Rahvaste Ühenduse mängude ajal kaduma.

Pakistani poksiliidu sekretär Nasir Tang avaldas, et Suleman Baloch ja Nazeer Ullah Khan haihtusid mõni tund enne seda, kui koondis alustas reisi tagasi kodumaale. „Nende reisidokumendid, sealhulgas passid, on jätkuvalt alaliidu ametnike käes,“ vahendab Tangi sõnu The Indian Express.

West Midlandsi piirkonna politsei kinnitas Inside the Gamesile, et neile tehti 22- ja 25aastase mehe kadumise kohta avaldus teisipäeval. „Teeme päringuid, sealhulgas uurime CCTV salvestisi, et teha kindlaks, et nad on terved ja väljaspool ohtu,“ sõnas politsei esindaja.

Pakistani olümpiakomitee on omakorda moodustanud neljaliikmelise komitee, mille ülesanne on uurida poksijate kadumise asjaolusid.

See pole esimene taoline lugu tänavustelt Briti Rahvaste Ühenduse mängudelt. Vähemalt kümme Sri Lanka koondise sportlast ja ametnikku panid putku, et vältida naasmist kodumaale, kus on kuid väldanud massimeeleavaldused, sest riigis napib toitu ja kütust.