Eesti neljapaat pääses Müncheni EMil kindlalt finaali.

Foto: Robert Väli / Eesti sõudeliit
Sõudmine
12. august 2022, 17:27

HEA TÖÖ! Eesti neljapaat sõitis end EMil finaali. Raja: meeskond töötas ühtlaselt ja see vedas meid välja

Eesti paarisaeruline neljapaat (Johann Poolak, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Mikhail Kushteyn) alustas Münchenis toimuvat EMi küll väga ehmatavalt, aga on seejärel saanud hoo üles ja sõitis end reedel kindlalt finaali.

Kui näiteks eelsõidus sai Eesti Šveitsi käest ülikindlalt lüüa, siis poolfinaalis olid jõuvahekorrad juba muutunud. Eesti (6.22,53) sõitis end Itaalia ja Prantsusmaa järel kindlalt finaali, Šveits kaotas eestlastele üle kahe sekundi, Tšehhi ja Belgia veelgi rohkem. Esimesest poolfinaalist sõitsid end laupäevasesse finaali Poola, Rumeenia ja Suurbritannia.

Raja sõnul tuli neil finaalipääsuks kõvasti pingutada, ent ta oli esitusega siiski rahul, tuues välja hästi sujunud tiimitööd. „Patt oleks mitte rahule jääda. Meeskond töötas ühtlaselt ja see vedas meid täna välja. Keerulised olud ning vastutuul sunnivad iga tõmbe eest võitlema. See on vaimselt päris kurnav – üsna kiiresti on kere laktaati täis ehk läheb valusaks. Tuleb võidelda ja samas kainet pead säilitada, mitte üksi suruda. Need nüansid klappisid ja suutsime terve distantsi oma positsiooni hoida ja parandada. Sõit on kaks kilomeetrit ja enne viimaseid meetreid pole veel midagi otsustatud. Igati rahul pingutuse ja sooritusega. Rõõm, et tööd on tehtud ja suutsime selle realiseerida,“ selgitas ta Õhtulehele. 

Edasi lugemiseks: