KULDNE DUUBEL: Mihkel Kirves võitis esmalt meistritiitli Pärnuga saalis, paar kuud hiljem sai kulla kaela ka õues.

Foto: Robin Roots
Korvpall
13. august 2022, 13:11

UUS KUNINGAS: Dorbek jättis trooni vabaks, asemele istus pärnakas

Viimastel hooaegadel on korvpallis olnud vaikimisi reegliks, et Eesti meistriks kroonitakse BC Kalev/Cramo. See on avanud Martin Dorbekule suurepärase võimaluse noppida kuldne duubel ehk tulla meistriks nii saalis kui õues 3x3 formaadis. Tänavu aga lõhkas üllatuspommi Pärnu Sadam ning Dorbeku troon jäi vabaks. Kes istus asemele? Mihkel „Kirka“ Kirves.

„Saalis võidetud tiitel oli kindlasti magusam ja erilisem, kuna hooaja alguses ei oleks seda osanud oodata mitte keegi,“ ei hakanud Kirves saladust tegema, et Pärnuga nopitud tiitel oli ikkagi tähtsam.

„Saalis võidetud tiitel nii paljude kaasaelajate ja fännide ees oli uskumatu emotsioon, mis jääb kindlasti meelde. 3x3 korvpalli Eesti meistritiitli eest pean kindlasti tänama Siim Raudlat ja Priit Venet, kes kutsusid mind treenima Tallinnasse. Enne seda oli mul 3x3 korvpallist lausa kaheksa aasta pikkune paus. Eks alguses oli vaja palju harjumist, kuna ka formaat on selle aja jooksul muutunud. Tiitliga oli igatahes seda suve väga mõnus lõpetada. Kahjuks seda tiitli emotsiooni varjutas pisut ikkagi see, et Tallinn Openi finaalis kaotasime Leedu satsile.“

Ilmselt tekib nii mõnelgi küsimus, et miks mängib 25aastane Kirves U23 meeskonna eest?

Edasi lugemiseks: