Eesti koondis oli taas Fääri Saartest selgelt üle.

Foto: CEV
Võrkpall
13. august 2022, 20:08

Eesti koondis sai suve viimases kodumängus kindla võidu

Laupäeval pidas Kalevi spordihallis oma suve viimase kodumängu Eesti võrkpallimeeskond, kes alistas EM-valiksarja kohtumises Fääri saared skooriga 3 : 0 (25 : 12, 25 : 15, 25 : 15)

Eesti edukaim oli 13 punktiga (+7) Timo Tammemaa, Stefan Kaibald lisas 10 punkti (+8) ja Alex Saaremaa ning Mart Naaber kumbki seitse silma. Fääride edukaim oli üheksa punktiga Mattias Nolsoe Isaksen.

Eesti vastuvõtt oli 47%, rünnak 64%, blokist saadi kaheksa ja servilt üheksa punkti (eksiti 13 pallingul). Fääride vastuvõtt oli 25%, rünnak 42%, blokipunkte kogunes üks ja servijoone tagant teeniti samuti üks punkt.

Eestil on nüüd alagrupis kaks võitu ja üks kaotus ning seitsme punktiga ollakse esimesed. Belgial on teisena viis silma ja kaks võitu, ent nemad pole kaotanud ühtegi mängu.

Viimase alagrupimängu peab Eesti koondis 17. augustil võõrsil Belgiaga.

Eesti meeskonna peatreener Fabio Soli ütles pärast mängu, et kuigi tulemuseks oli kindel 3 : 0 võit, siis ülemäära rahul ta tänase esitusega pole. „Meil olid kindlad asjad kokku lepitud, näiteks piiri kinni panemine jms, aga eksisime neis siiski liiga tihti. Ma tahtsin, et sellise vastase vastu ollakse samuti maksimaalselt keskendunud ja ei tehtaks mingeid järeleandmisi, aga päris nii ei läinud,“ vahendas tema sõnu Eesti võrkpalliliit.

„Olen seetõttu rahulolematu, et meid ootab ees väga tähtis mäng Belgiaga ja seal on vaja minna platsile tapjainstinktiga, mitte rahulolevana.“