Ilmselt on mõistetav, miks tahab Cristiano Ronaldo klubi vahetada.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
13. august 2022, 22:11

UUS TREENER, SAMA UNITED: Inglise liigas saadi hävitav kaotus

Kui mõned Manchester Unitedi fännid lootsid, et meeskond leiab Erik ten Hagi käe all uue hingamise, siis vähemalt hetkel paistab kõik minevat vanaviisi või vaata et kehveminigi. Avavoorus jäädi koduplatsil tulemusega 1 : 2 alla Brightonile, täna läks veel viletsamalt: võõral väljakul tuli neil leppida Brentfordi vastu 0 : 4 kaotusega.

Eelmise hooaja kuuendana lõpetanud ning seetõttu sel sügisel meistrite liiga asemel sel Euroopa liigas palliv United jäi taha kümnendal minutil, kui David de Gea pudistas väravasse Josh Dasilva madala ja võrdlemisi nõrga kauglöögi. Hispaanlasest väravavaht eksis taas mõned hetked hiljem, kui andis enda karistusalas kohutava söödu Christian Eriksenile. Selle lõikas vahelt Mathias Jensen, kes saatis mänguvahendi seejärel hõlpsa vaevaga värava nurka.

Kui mängitud oli pool tundi, juhtis Brentford juba 3 : 0. Nende kolmanda kolli lõi õhuvõitluse võitnud Ben Mee. 35. minutil tegi Bryan Mbeumo kontrarünnaku järel seisuks 4 : 0.

Ten Hag tegi avapoolaja järel kolm vahetust ning kuigi mängupilt mõnevõrra paranes, ei õnnestunud neil kaotusseisu vähendada. Nii Cristiano Ronaldol kui ka Christian Eriksenil avanes poolvõimalusi, kuid väravani nad ei jõudnud.

United prantsatas liigatabelis viimaseks ning esmakordselt pärast 1992. aastat alustasid nad hooaega kahe järjestikuse kaotusega. Kergemaks neil ei lähe, sest esmaspäeval võõrustatakse Liverpooli, kes sai eelmisel hooajal liigas teise koha.

Linnarivaali ja tiitlikaitsja Manchester City tänane mäng lõppes samuti arvudega 4 : 0, ent nende kasuks. Koduplatsil oldi selle skooriga üle Bournemouthist. Eelmist hooaega kolme järjestikuse kaotusega alustanud Londoni Arsenal alistas Leicester City tulemusega 4 : 2.