Fabio Jakobsen (keskel) võitis kulla, tema tiimikaaslane Danny van Poppel finišeeris neljandana.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgrattasport
14. august 2022, 17:14

Laas sai EMil 12. koha, võidu võttis suursoosik

Saksamaal Münchenis toimuval jalgratta maanteesõidu EMil sai Martin Laas grupisõidus 12. koha. Kulla võitis hollandlane Fabio Jakobsen, kes kandis enne võistlust soosikukoormat.

209,4 km pikkuses tasases sõidus selgusid medalivõitjad sprindifinišiga. Viis kilomeetrit enne finišit püüdis grupil eest ära sõita šveitslane Stegan Bissegger, kuid ta püüti kiiresti kinni. Oma otsustava mineku ajastas kõige paremini Holland. Jakobsen edestas finišis prantslast Arnaud Demare'i ning Belgia ratturit Elia Vivianit. Võidumehe kaasmaalane Danny van Poppel lõpetas neljandana.

„Loomulikult olen õnnelik. Ja olen oma tiimikaaslastele väga tänulik. Nad pingutasid kõvasti, et saada mind heale positsioonile. Esimese tõusu ajal tundsin end normaalselt, kuid järgmine oli juba raskem ja rada polnud seal mulle just meelepärane, kuid kannatasime selle ära. Nägime, et rünnak oli kontrolli all ning otsustasime tõusta tippu. Püsisime seal, kuni sõita jäi viimane kilomeeter. Edasi sõitsin oma tiimikaaslase tuules, kes on vedamises üks maailma parimaid,“ lausus Jakobsen pärast sõitu Müncheni EMi kodulehe vahendusel.

Eesti ratturite parimana 12. kohal finišeerinud Laas sai võitjaga kirja sama aja (4:38.49). Tanel Kangert oli 61. (kaotust võitjale 29 sekundit), Norman Vahtra 62. (+29) ja Oskar Nisu 85. (+1.21).