Hans-Christian Hausenberg.

Foto: Stanislav Moshkov
Kergejõustik
14. august 2022, 18:55

ÕL MÜNCHENIS | Hausenberg: arvan, et tuleb midagi head (2)

Homme EMil kaugushüppajana areenile astuv Hans-Christian Hausenberg ütleb, et tal pole oma vormist täpset ettekujutust.

Juuni lõpus vigastas 23aastane sportlane Eesti meistrivõistlustel lähendajalihast ja vaagnaluud. „Lähendajalihases oli mikrorebend,“ rääkis ta täna Münchenis. „Kaks nädalat ei saanud korralikult käiagi, aga huvitav oli see, et jõusaalis oli võimalik enam-vähem kohe harjutama hakata.“

Kolm nädalat on Hausenberg tasapisi kiirustrenni teinud ja kaugushüppe imitatsioone sooritanud. „Ei teagi, kui väle ma olen. Kaugust pole täishooga hüpanud, ainult nelja sammu pealt. Raske on öelda, milleks ma suuteline olen, kuid arvan, et tuleb midagi head,” lausus Harry Lembergi õpilane.

Ta tunnistas, et venitades annab kõhulihas pisut tunda. „Aga teibin selle koha kinni ja siis on kõik okei. Mingit kartust mul otseselt pole. Puhkusest oli tegelikult kasu, värskus on tagasi tulnud.”

Märtsis sise-MMil seitsmevõistluses neljanda koha saavutanud Hausenberg loodab EMil kvalifikatsiooni kadalipu läbida. „Tavaliselt on edasi viinud 7.75–7.85,” märkis ta ja lisas, et tahab tänavu kaugushüppes jõukohase tulemuse kirja saada.