Hausenberg

Foto: Martin Ahven
Kergejõustik
15. august 2022, 16:33

Kaugushüppes tulemuseta jäänud Hausenberg: Eesti meistrivõistlustel saadud vigastus andis tunda (1)

Oma EM-debüüdil kaugushüppes tulemuseta jäänud Hans-Christian Hausenberg tunnistas, et teda segas võistluse ajal vigastus.

23aastane tartlane ei saanud pärast juuni lõpus toimunud Eesti meistrivõistlusi korralikult harjutada. Kaugust hüppas ta enne EMi vaid lühikeselt hoojooksult.

„Eesti meistrivõistlustel tekkinud [kubeme]vigastus andis tunda. Esimesel kahel katsel sai joosta normaalselt, kuid hüppesse minekul tundsin venitust. Esimesel katsel libastusin, teisel katsel andis juba korralikumalt tunda. Viimasel katsel ei saanud enam korralikult peale joosta,“ selgitas Hausenberg.

Suurt pinget ta enne võislust ei tundnud. „Seal oli väga mõnus meeleolu. Võib-olla oli teadmine, et vigastus võib tunda anda, natuke kuklas, aga tuli riskida. Natuke läks halvemaks, aga midagi hullu pole. Saan nüüd keskenduda talvele,“ lausus sportlane.

Talvel kavatseb ta jätkuvalt keskenduda mitmevõistlusele. „Treener Harry Lembergiga panime plaanid juba paika. Täielik fookus on sise-EMil, kus tahan võistelda seitsmevõistluses.“

Ka järgmisel suvel on põhieesmärgid seotud kümnevõistluse, mitte kaugushüppega. „Kindel plaan on keskenduda kümnevõistlusele, kuigi tahan kaugushüppes mõnele teemantliiga etapile pääseda,“ lisas Hausenberg.