Janek Õiglane.

Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters
Kergejõustik
15. august 2022, 23:31

ÕL MÜNCHENIS | Janek Õiglane: erinevalt MMist ei hakanud ma liiga palju muretsema, kui mõni ala ei õnnestunud nii, nagu ma tahtsin (2)

EMil kümnevõistluse avapäeva 400 meetri jooksus isikliku rekordiga lõpetanud Janek Õiglane jäi sündmuste käiguga üldjoontes rahule.

„Erinevalt MMist ei hakanud ma liiga palju muretsema, kui mõni ala ei õnnestunud nii, nagu ma tahtsin. Ma olin vaimselt palju paremas seisus kui MMil,” rääkis kolm nädalat tagasi Eugene’is katkestanud Õiglane.

100 meetris oli ta suuteline alistama 11 sekundi piiri, aga kahe sakslase valestardid jätsid etteastele oma jälje. „Minu jooksus oli jälle kurikuulus Kai Kazmirek, kes tegi valelähte nagu MMilgi. Eks need kordusstardid röövisid särtsu.”

Kaugushüppes sai Õiglane teisel katsel kirja 7.27, kuigi tõukas koguni 22 sentimeetrit paku tagant. „Viimane katse oli tegelikult elu pikim,” osutas ta üleastutud sooritusele.

Kuulitõukes läks Õiglasel kirja 14.82. „Kuuliga olen ma terve see hooaeg trennis hädas olnud,” avaldas 28aastane sportlane.

Kõrgushüppes pakkus 2.02 rahulolu. „Närvikõdi natuke oli, aga see on tulemus, millega võin rahul olla,” tõdes võrreldes isikliku rekordi graafikuga 20 punkti juurde saanud Õiglane.

400 meetri jooksus pani ta päevale ilusa punkti ja püstitas isikliku rekordi 48,80. „Vaatasin, et 4200 punkti kogumiseks on vaja joosta alla 49 sekundi. Raske oli, kuid oodatud tulemus tuli ja sain mõned punktid rohkemgi,” lausus avapäeva 4208 punktiga neljandana lõpetanud Õiglane.

Maicel Uibo tööpäev lõppes 4109 punkti ja kümnenda kohaga. „400 meetri jooks oli okei, kõik muu jama,“ võttis ta avapäeva lühidalt kokku ja tõttas üsna tugevalt longates hotelli puhkama. „Kümnevõistlus algab teisel päeval,“ lisas ta.

Tänavu kaua vigastustega kimpus olnud Karel Tilga tunnistas, et lünklik harjutamine annab EMil kõvasti tunda.

„Üldtreenitus on vilets, 400 meetri lõpus kadusid jalad päris alt ära. Aga mul on hea meel, et siin olen. Pool võistlust on tehtud ja olen terve. 8100 punkti on veel võimalik kokku saada,” lausus avapäeval 4036 punkti kogunud ja 13. positsiooni hõivanud Tilga.