Ats Purje on oma karjäärilõpu sidunud Tallinna Kaleviga - eeskätt kutsub ta end juba treeneriks, seejärel ka mängijaks.

Foto: Jana Pipar / jalgpall.ee
Jalgpall
16. august 2022, 13:38

„KOLMAS POOLAEG“ | Miks kultuskangelaseks kerkinud Ats Purje Soomest ebaõiglaselt minema kupatati? (4)

Vähesed eestlased saavad Ats Purje kõrval uhkustada sama pika väliskarjääriga - esimest korda läks ta Soome juba 2008. aastal ning ära tuli sealt alles 11 aastat hiljem. Vahepeal käis ta küll Küprosel ja korraks ka Eestis, ent peaasjalikult veetis ta oma karjääri just teisel pool Soome lahte. Sellest ja paljust muust käis Purje rääkimas Õhtulehe jalgpallisaates „Kolmas poolaeg“.

Alustuseks arutasime teemal „Purje kui kogenud Tallinna Kalevi mängija“. Selgub, et 37aastane ründaja valmistus karjäärilõpuks juba 30aastaselt, aga elu on talle kaardid kätte mänginud ja lubanud mängijakarjääri pikaks venitada.

Siis pikemalt Purjest kui treenerist. Mida õppis Purje Aivar Tiiduselt ja mida proovib rakendada ka enda hoolealuste peal Kalevi U21 meeskonnas. Selgub, et üks mees on tema treeninggrupist lahkunud ja mitmel korral on ta pidanud oma mehi ka valjemalt noomima. Kuidas on lood tänapäeva ründetalentidega ja miks on Eestist kaitsjatel lihtsam välja saada kui edurivimeestel?

Ja lõpetuseks Soomest. Kuidas õnnestus ühel Eesti poisil end Soomes kultusmängijaks vormida? Mis moodi sealmaal tiitlit tähistatakse? Ja lõpetuseks viskab Purje õhku ühe mõtte: äkki peaks ka ise … Mida? Kuula lähemalt juba saatest!