Karel Tilga.

Foto: Martin Ahven
Kergejõustik
16. august 2022, 15:49

ÕL MÜNCHENIS | Teivashüppes nulli saanud Tilga: see, mis juhtus, võtab mu hooaja hästi kokku

Kümnevõistleja Karel Tilga tagasilöökide jada jätkus Saksamaal kergejõustiku-EMil, kus ta sai teivashüppes nulli.

„See, mis juhtus, võtab mu hooaja hästi kokku,“ rääkis 24aastane sportlane, kes ei suutnud teivashüppes alistada algkõrgust 4.50. „Kui mul hakkab vedama, siis tõmbab kohe pidama,“ lisas ta.

Teist päeva alustas Tilga kiiduväärselt. Tõkkejooksus tegi ta oma tulemuse ära ja kettaheites napsas 49.91ga alavõidu. Enne teivashüpet oli nii-öelda foon väga hea.

„Hoojooks polnud päris see, mis pidanuks olema,“ analüüsis Tilga ebaõnnestumist. „Latt jäi kogu aeg kaugele ja teivas oli pehme. Abistajaid oli mul palju, tribüünilt juhendasid nii Harry Lemberg kui ka Erki (Nool).“

Nüüd võtab Tilga aja maha ja ravib end terveks. „Ma ei hakka siin üles lugema neid kohti, mis ravimist vajavad. Meil ei ole praegu selleks piisavalt aega,” iseloomustas ta keerulist olukorda.

Möödunud aasta lõpus tegi USAs harjutanud ja isikliku rekordi 8484 punktile viinud Tilga kannapöörde ning naasis kodumaale. Tema eesmärk oli valmistuda rahulikult tiitlivõistlusteks, ent paraku sattus ta probleemide sasipuntrasse.

„Ebaõnne on olnud väga palju. Mul on tekkinud ka ebaloogilisi vigastusi, mida ei tohiks tulla. Näiteks kevadel oli jalanärvi kahjustus ja suvel enne Eesti meistrivõistlusi reietrauma,” nentis ta kurvalt.

Sügisel jätkab Tilga õpinguid Georgia ülikoolis. Kas ta hakkab harjutama USA treenerite näpunäidete järgi? „Sellele pole ma veel mõelnud,” jättis tänavu enamasti omapäi vormi timminud Tilga küsimärgi õhku.