Kregor Zirk jättis finaalis endast basseini kõik.

Foto: AFP/Scanpix
Ujumine
16. august 2022, 19:21

Kregor Zirk tuli EMil oma põhialal kuuendaks

Kregor Zirk saavutas Roomas toimuval EMil oma põhialal, 200 meetri liblikujumises kuuenda koha ajaga 1.55,80.

Seejuures oli eestlane veel 150 meetri järel kolmandal kohal, kuid lõpuks jäi medalist lahutama 79 sajandikku. Euroopa meistriks tuli maailmarekordiomanik Kristof Milak 1.52,01ga, kes kaitses oma ühtlasi ka oma tiitlit. Ungarlane edestas hõbedale saanud kaasmaalast Richard Martonit 2,77 sekundiga. Pronksile ujus end itaallane Alberto Razzetti (1.55,01).

Esimesena jäi medalita teine Itaalia ujuja Giacomo Carini (1.55,17), viies oli šveitslane Noe Ponti (1.55,26). Zirgiga jäi kuuendat kohta jagama Ukraina sportlane Denis Kesil, nende järel lõpetas kaheksandana 17aastane poolakas Krzysztof Chmielewski (1.56,43).

23aastase Zirgi isiklik rekord on 1.55,62.

„Jätsin täna basseini kõik, mis minu sees oli. Basseinist tulin välja Euroopa paremuselt kuuenda mehena. Vaadates kogu seda aastat – alguses ei pidanud suvel üldse MMi toimuma, seejärel lisati see kalendrisse ning nüüd otsa veel EM. Karjääri parimad kohad nii MMil kui ka EMil – muidugi oleksin tahtnud täna olla medalil, ma ei uju selleks, et lihtsalt osaleda finaalis. See oli tänase päeva maksimum. Siiski teadmine, et olen Euroopa absoluutses tipus annab palju energiat järgmiseks kaheks aastaks, mis kulmineerub Pariisi OMiga. Samm sammult ja aastast aastasse olen suutnud enda kohti tiitlivõistlustel parandada. Teame treeneriga, et üks samm on vaja veel teha ning annan endast kõik, et see realiseeruks,“ muljetas Zirk pärast finaali Facebookis.

Finaali tulemused (kliki pildil):