Maicel Uibo.

Foto: AFP
Kergejõustik
17. august 2022, 01:02

ÕL MÜNCHENIS | Maicel Uibo: eelmisel nädalal jäin haigeks ja olin voodis pikali (2)

Kümnevõistleja Maicel Uibo on sitke spordimees, kes naljalt ei kurda. Pärast EMil saadud viiendat kohta avaldas ta, et oli eelmisel nädalal tõvevoodis.

Uibo on teinud 81 päeva jooksul koguni neli kümnevõistlust. „Lasin ringi nagu orav rattas,“ arutles ta. „Füüsiliselt ma väga väsinud polnudki, kuid eelmisel nädalal jäin haigeks ning olin neljapäeval ja reedel voodis pikali.“

Ta lisas: „Igasugused külmetusrohud pandi peale. Nädalavahetusel läks seis nats paremaks, aga nina ja kurk on endiselt imelikud. Koroonatesti tegin reedel, see oli negatiivne. Põetud haigus andis kõige rohkem tunda 1500 meetri jooksus.“

Sestap ei ole mõtet imestada, miks Uibo kogus EMil isiklikust rekordist peaaegu 400 punkti vähem. „Igal alal olin grammi pehmem kui MMil,“ ütles kolm nädalat tagasi Eugene’is seitsmendaks tulnud 29aastane sportlane. „Medali hind ei olnud EMil kallis, selles mõttes on kahju.“

Pärast avapäeva lahkus Uibo staadionilt longates. „Probleem tekkis jalal, millega ma operatsioonil käisin. Lõi sama koha poole hooaja peal valusaks, aga selle taha midagi ei jäänud,” rõhutas ta.

Uibot kimbutab bursiit ehk limapauna põletik. „Mina nendest haigustest midagi ei tea,” rehmas ta käega.

Ainsana pakkus kolme aasta tagusel Doha MMil hõbemedali napsanud kümnevõistlejale rahulolu 400 meetri jooks, kus ta sai kirja isikliku rekordi lähedase tulemuse 50,21.

„Seda ala haigus nii palju ei mõjutanud. Distantsi esimese poolega tõmbas hingamise lahti. Kui 30 meetrit oli veel minna, tuli äkki röga suhu. Veidi kentsakas, kuid iseenesest oli 400 okei.”

Millised plaanid on Uibol lähitulevikuks? „Võib-olla lasen jalauuringu ära teha, et saada selgust, kas vigastus taastub puhkusega või tuleb midagi lisaks teha,” kõlas ta vastus.

Münchenis jälgis Uibo etteasteid ka tema olümpiavõitjast abikaasa Shaunae Miller-Uibo. „Ta peab juba homme Bahamale sõitma, neil on paari päeva pärast piirkondlikud võistlused. Eks me sügisel tuleme koos Eestisse ja veedame perega aega.”